DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen csalódott a második hellyel

Végig dominált az isztambuli időmérőn a Red Bull holland pilótája, de a legvégén kicsavarta a kezéből a pole-t Lance Stroll - emiatt nyilván nem elégedett, de a futamban azért bízik.

Sokáig kilométerekkel a mezőny előtt járt az isztambuli időmérőn Max Verstappen, sőt, sorra nyerte a szabadedzéseket, majd a kvalifikáción másodperceket adott a mezőnynek a Q2-ben, illetve a Q3 elején. Aztán valamit talált a Racing Point, Verstappen nem tudott igazán jó kört menni és a végén három tizeddel kikapott Lance Strolltól - mintha elvették volna tőle, ami már az övő volt...

veres



"Már a Q1-ben is kipróbáltuk az intermediate gumikat, de már ott sem volt tapadásom azokon. A Q3-ra sokkal jobb volt már a pálya, de az a gumi szörnyű volt most számunkra, pedig az extrém esős abroncsok kiválóan működtek. Nos igen, hát ha végig vezetsz az időmérő során, aztán a végén csak második leszel, az nem jó, nem ezt akarod. Így most egy kicsit csalódott vagyok. De a futam holnap lesz, a pontokat arra adják és talán ott jobban tudunk majd menni" - értékelt a várakozásoknak megfelelően a holland pilóta.

Verstappen egyébként Sergio Perezt végül leküzdötte, adott neki 1,2 másodpercet, a negyedik helyen beérő csapattársának, Alexander Albonnak pedig több mint kettőt, de ez sem ért pole-t - ezzel együtt mivel a Mercedesek lemaradtak, a holnapi futamon azért jó eséllyel indulhat az első sorból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: