DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nem is pislogtam a kör során

Mindkét autójával a legjobb tíz közé kvalifikált a Renault Isztambulban, Daniel Ricciardo ráadásul ritka tettet vitt véghez azzal, hogy mindkét Mercedesnél gyorsabb tudott lenni. Ehhez általa soha nem tapasztalt körülmények kellettek.

A Racing Point történelmi sikere mellett kissé árnyék vetült a Török Nagydíj nehéz időmérője során szintén jól szereplő Renault-kra, pedig Daniel Ricciardo 5. és Esteban Ocon 7. helye is jó esélyekkel kecsegtet vasárnapra a konstruktőri harmadik helyért hajtó csapat számára.

ricciardo_4



„És én még azt hittem, hogy a tegnapi nap volt a különleges, de ez a mai egy egészen más szint!” - kezdte szombati értékelőjét Ricciardo. „Sohasem tapasztaltunk még ennél csúszósabb viszonyokat a Formula-1-ben. Az egész nagyon kiszámíthatatlan volt, úgy éreztem magam, mintha egy szándékosan csúszóssá tett tesztpályán vezettem volna. Semmi nyoma nem volt annak, hogy a kanyarok melyik ívén található tapadás, és a pálya sem adott különösebb visszajelzéseket. A Q1-ben emiatt nem is mentem még teljes erőbedobással, és csak kis lépésekben próbáltam javulni a Q2-ben és a Q3-ban, így jutottam el a leintésre az 5. helyig, ami tisztességes eredmény. Mentálisan sokkal jobban lefárasztanak minket, amikor ilyenek a körülmények – azt hiszem, még pislogni sem mertem a körök során. Izgalmas versenyünk lesz, függetlenül attól, hogy száraz vagy vizes lesz-e a pálya.”

A közel két órán át húzódó időmérő során a leghosszabb ideig Ocon neve állt a tabella élén, hiszen a francia vezetett akkor, amikor háromnegyed órás szünetet rendeltek el a Q1 során a lezúduló eső miatt. Bár azt követően még sok minden történt, a pilóta elszalasztott lehetőségnek érzi, hogy végül csak egy 7. rajthely lett a törekvéseinek jutalma.

„Alighanem sohasem vezettem még ennyire csúszós körülmények között. Úgy érzem, hogy a Q1-ben és a Q2-ben mindent jól csináltunk, a Q3-ban viszont már nem annyira. Bizonyára rossz döntést hoztunk azzal, hogy intermediate-eken rajtoltunk az esőgumik helyett, és úgy érzem, akár a legjobb ötben is végezhettünk volna” – fogalmazott Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: