DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Magnussen nagyon kiakadt: Ez veszélyes!

A Haas F1-es pilótája szerint ő követte a szabályokat, a többiek viszont nem és ha meg is büntetik őket, még akkor is jobban járnak, mint ő. Ennek pedig nem szabadna megtörténnie.

Nehezen fogadta el az időmérő első szakaszának végén történt köridőjavításokat Kevin Magnussen, a Haas dán pilótája. A hajrában több sárga zászló is előkerült a gyors köröknél, mégis nagyon sokan javítottak, ráadásul jelentős másodperceket, míg Magnussen elvette a gázt, megszakította a körét és így kiesett - szerinte itt valami nem kerek.

kmag_1



"Tiszteletben tartottam a szabályokat, visszavettem és megszakítottam a kört. Egyértelmű volt a sárga zászló. Valaki ott volt a sóderben a külső íven és a szabályok azt mondják, hogy meg kell szakítani a kört, nem csak elkapni a gázt, vagy ilyesmi. Megszakítást mond, én ezt tettem. Három másodperccel voltam lassabb a legjobb körömnél, a pálya jobb volt, szóval mindenki nyomta és javított, én pedig kiestem, pedig a hetedik helyen álltam. Mérges vagyok" - mondta feldúlt hangon Magnussen az időmérőt követően többek között a Formula.hu-nak.

A stewardok azt mondták, hogy mindezt majd az időmérő után fogják vizsgálni, de Magnussenen ez nem segít. "Kapnak majd három-öt rajthelyet, de ez nekem már nem számít, kiestem. Most akkor legközelebb hasonló helyzetben én is nyomni fogom, aztán kapok pár hely büntetést a jó pozíciómhoz képest, még az is jobb, mint így, hogy elvettem és sokadik lettem. Ez veszélyes" - puffogott tovább a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: