DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A futamon domboríthat a Racing Point

Nem voltak igazán jók pénteken, nem számítanak nagy csodákra szombaton, vasárnap viszont lecsapnának - itt lehet előzni, nem éri meg különösebben az időmérőre állítani az autót.

Nem érezték igazán jól magukat a Racing Pointok a meglepően csúszós isztambuli pályán pénteken, több más csapathoz hasonlóan ők is eléggé szenvedtek a tapadással - a csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint azonban így is voltak biztató jelek náluk, amelyek alapján a vasárnapi futammal kapcsolatban van mire alapozniuk.

bwt_1



"Csúszott a pálya, nagyon nehéz volt tapadást találni rajta" - mondta Szafnauer a második szabadedzés után a Sky Sportsnak. "Itt nagyon fontos, hogy megfelelő hőmérsékletre hozzuk az abroncsokat, ahogy az is, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly a gyors kör és a gyors versenytempó között. A hosszabb etapokon erősnek tűnt a tempónk, szóval azon fogunk dolgozni este, hogy az időmérős körökön tudunk-e javulni anélkül, hogy rontanánk a versenytempónkon. Az időmérőért nem adnak pontokat és itt lehet előzni" - magyarázta a stratégiát, utalva arra, hogy itt kevésbé érdemes rágyúrni a jó egykörös tempóra.

A Racing Point óriási harcban van a konstruktőri harmadik helyért a Renault-val és a McLarennel, a három csapatot egyetlen pont választja el egymástól - a rózsaszín Mercedesek viszont nem kapnak már fejlesztést idén. "Nem fogunk frissítéseket hozni már ebben a szezonban, a jelenleg meglévő csomagunkból kell a legtöbbet kihozni. Már a következő évre koncentrálunk" - tette hozzá Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: