DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez két szék közül a padlóra ülhet

A mexikói pilóta számára elérhető F1-es csapatok túl sokáig kivárnak, ezért más szériában szinte biztosan nem lesz helye 2021-ben. Az egy év kihagyás is szóba jött nála.

Sergio Pereznek be kellett látnia, hogy jelentősen beszűkültek a lehetőségei a 2021-es versenyszezonra. Aktuális csapatánál, a Racing Pointnál nem folytathatja tovább, a szabad üléssel rendelkező Red Bull és Haas pedig olyan sokáig kivár a pilótapárosokat illető döntéssel, hogy a tapasztalt mexikói számára az F1-en kívül szinte semmilyen más érdemi opció nem jöhet majd szóba, hiszen mindenhol elfogynak a szabad helyek.

 perez-portre-20202



"Egészen későn fogom megtudni, hogy az F1-ben versenyzem-e, vagy sem. A szabadság is egy opció. Meglátjuk, mi történik a következő néhány hét során" - nyilatkozta a pilóta a Török Nagydíj csütörtöki sajtónapján, amelyen a formula.hu is részt vett.

Perez számára az elsődleges opció Alex Albon helye a Red Bullnál, de a Haasnál is van még két szabad ülés. Tapasztalatával és a mögötte álló támogatókkal mindkét gárda számára értékes pilóta lehet, a döntés azonban mégsem akar megszületni.

"A jelen a várakozásról szól. A szezonnak gyorsan vége lesz, és ahogy korábban is mondtam, minden csapat szóba jöhet, amely még nem jelentette be a pilótapárosát. Majd meglátjuk. Mivel közel a szezon vége, ezért tudnom kell, mi lesz velem. Túl késő van már, mindjárt itt van a december, szóval nem sok egyéb lehetőségem maradt" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: