DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lógni fog az eső lába a Török Nagydíjon

Először rendeznek Török Nagydíjat 2011 óta, a Boszporusz partján pedig a várakozások szerint változékony időjárásra kell készülnie a száguldó cirkusznak. Ismét egy hűvös hétvége elé nézünk.

Utoljára 2011-ben rendezték meg a Török Nagydíjat, melyet Sebastian Vettel nyert meg. Az első, 2005-ös verseny Kimi Raikkönen győzelmével zárult, míg a legtöbbször Felipe Massa állhatott fel a dobogó legfelső fokára Isztambulban.

Csütörtökön és pénteken semmi különösre nem kell készülnie ezúttal a csapatoknak, hiszen ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor a magyar idő szerint 9:00-kor, helyi idő szerint 11:00-kor kezdődő első szabadedzésen, majd a délutáni gyakorláson sem kell csapadékra számítani.



Szombaton valamivel hűvösebb lesz, mint pénteken és vasárnap, ugyanis a szabadedzések és a verseny napján 16 °C-os lesz a levegő maximális hőmérséklete, míg a kvalifikáció idején csak 14 °C-ra lehet számítani.

Esőre is szombaton vannak a legjobb kilátások, a Weather.com szerint Isztambulban az időmérő idején 40% a valószínűsége annak, hogy esni fog. Vasárnapra – ahogyan említettük – visszatér a 16 °C-os hőmérséklet, de még ekkor is mutatkozik némi esély csapadékra, igaz, valamivel kevesebb, mint szombaton, és arra is inkább a délelőtti órákban van kilátás.

Leginkább persze az látszik jelenleg reálisnak, hogy az idei szezonban már megszokott forgatókönyvet fogjuk látni: valószínűleg csak lógatni fogja a lábát az eső, és száraz futam elé nézünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: