DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Mindent megtettek, hogy megállítsanak

A Mercedes vezére egy feltüzelt csapattal várja az F1 következő éráját, ami Wolff szerint olyan szempontok alapján lett lefektetve, hogy azzal visszafogják a címvédőket.

Soha nem látott magasságokban jár a Mercedes Formula-1-es gárdája, ami október elején a sorozat története során elsőként szerzett megszakítás nélkül hét konstruktőri világbajnoki címet. Az alakulatnak még egy szezonja van kihasználni az utóbbi években kiépített előnyeit, 2022-ben ugyanis új időszámítás kezdődik az F1-ben: kifejti hatását a költségvetési korlátozás, arányaiban kevesebb pénzt kapnak az eredményesebb csapatok, és pályára hajtanak az újgenerációs versenyautók. Wolff szerint ez az átállás különösen nagy kihívást állít a csapata elé.

wolff-monza-20201



„A következő egy átmeneti év lesz ugyanezekkel az autókkal. Aztán ott vannak a 2022-es kihívások, amelyek motiválni fognak minket. Ahogy korábban mondtam, a Hondától nagy hajrára számítok” – idézte a Motorsport Wolffot, aki úgy érzi, a döntéshozók részben a Mercedes lelassítását célozták meg a szabálymódosításokkal. „Mindent megtettek, hogy megállítsanak minket. Pénzügyileg kiegyenlített lehetőségeink lesznek, és szinte mindent lekorlátoznak. Még úgy is jó teljesítményt várok magunktól, hogy ez az F1 valaha látott legdrámaibb szabályváltozása.”

Miközben Wolff azon dolgozik, hogy a Mercedes átmentse a lendületét az új érába, a saját jövőjén is el kell gondolkodnia. Ahogy fogalmazott, egyszer mindenki ideje lejár egy adott pozícióban, ezért meg kell találnia az utódját. 

„Mivel a Mercedes egyik társtulajdonosa vagyok, sosem fogom teljesen magam mögött hagyni. Mi lenne jobb annál, mint hogy egy ilyen fantasztikus csapattal együtt dolgozzak? Mindenkinek van egy szavatossági ideje egy adott pozícióban. Az enyém még nem járt le, még tudok mit hozzáadni, de el kell gondolkodnom a jövőmön. Fantasztikus kihívásként tekintek arra, hogy valakit felhozzak magam mellé, és betanítsam őt. A következő néhány fejezet erről fog szólni, de még itt leszek egy ideig” – árulta el a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: