DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzi: Kimi még mindig az egyik legjobb

Nem meglepő az olasz szerint, hogy gyakran végez 15 évvel idősebb csapattársa mögött: tökéletes hétvégére van szüksége, ha le akarja győzni Raikkönent. De hozzátette: „mindketten fontosak vagyunk a csapat számára.”

Az Alfa Romeo Imolában tett bejelentése alapján 2021-ben is Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi párosával szerepel a rajtrácson, már a harmadik egymást követő szezonban. A Ferrari-támogatott olasz pilóta hosszabbítása sokakat meglepett: Giovinazzi szemére vetik, hogy csak kivételes alkalommal végez a már 41 éves Raikkönen előtt. Szerinte ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a finn még mindig az élvonalba tartozik.

„A szememben Kimi továbbra is az egyik legjobb, vagy talán a legjobb, ha a futam beosztását nézzük, azt, hogyan használja a gumikat az elsőtől az utolsó körig. Én is láttam, mit művelt az első körben Portimaóban” – mondta a Motorsport-Total.com-nak Giovinazzi, célozva a bravúros rajtra a portugál hétvégén.



„Több újságírót hallottam, hogy azt mondták, a kora miatt elérte Formula-1-es karrierje végét. Én viszont megerősíthetem, hogy amikor csak a pályán van, mindig rendkívül motivált és készen áll, hogy az élen küzdjön. Ha azt a célt jelölöm meg, hogy előtte legyek, csak azért van, mert tökéletes hétvégét teljesítek. Kimi nagyon tapasztalt, ami rengeteget segít. Ő a rutinjának köszönhetően képes a legtöbbet kihozni az autóból, különösen a versenyen” – világított rá Giovinazzi, hogy mindent bele kell adnia, ha Raikkönen előtt akar végezni.

A pontokat tekintve nincs különbség a két versenyző között: az Alfa Romeo számára rögös szezonban mindketten négy-négy egységet gyűjtöttek. Giovinazzi szerint ennek is szerepe volt abban, hogy megkapta a jövő évi bizalmat Frederik Vasseur alakulatától.

„Mindketten fontosak vagyunk a csapat számára. Az eredményeim természetesen közrejátszottak a szerződéshosszabbításomban. Amit elérünk, a Kimi és köztem levő együttműködéssel érjük el. Én mindig hangsúlyoztam, hogy hasonló a vezetési stílusom, ennek köszönhetően pedig a csapat gyorsabban tudja fejleszteni az autót, hiszen a megbeszéléseken tett hozzászólásaink hasonló hullámhosszon vannak. Reméljük, hogy egy kicsit tovább tudjuk gyarapítani a pontjaik számát, így tovább harcolhatunk a konstruktőri nyolcadik helyért” – zárta az egyéni pontverseny 17. helyén álló olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: