DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönenék túlreagálták a lemaradást

Meglepte az Alfa Romeo gárdáját a szezon elejét tapasztalt visszaesés, amivel kapcsolatban a csapatfőnök utólag elárulta: kapkodva reagáltak rá, ami megbosszulta magát.

A tavalyi szezonkezdethez képes idén jelentős visszaesést szenvedett el az Alfa Romeo F1-es istállója, ami 2019-et sorozatban négy pontszerző helyezéssel nyitotta, 2020-ban viszont nyolc versenyen keresztül mindössze két egységgel rendelkezett a neve mellett. Ráadásul ezt a két pontot is egy kaotikus futamon szerezte meg, ami egyáltalán nem tükrözte a csapat valós teljesítményét. Frederic Vasseur csapatfőnök elárulta, a szezon harmadik versenyhétvégéjén, a Hungaroringen kisebb pánik uralkodott el a gárdán, amikor Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi a két utolsó helyet szerezte meg az időmérő edzésen.

alfa-detail-2020



„A problémát részben a Ferrari motorja okozta, amire nem találtunk rá rögtön. Hirtelen a tizenhetedikek voltunk, amit a beállítások és a stratégia szempontjából is túlreagáltunk. Az első három verseny után elveszítettük a fonalat. Amikor feleszméltünk, változtattunk a hozzáállásunkon. Első lépésként a tizenhetedikről a tizenhatodikra akartunk előre lépni. Lépésenként küzdöttük magunkat előre” – nyilatkozta az Auto Motor und Sport lapjának.

A csapatvezető hozzátette: a Ferrari erőforrásán kívül az ő reakciójuk is sokat rontott a helyzeten. „Nem hiszem, hogy a karosszériával bármi gond lett volna. Inkább azon múlt, ahogy az elején a pilóták a problémára reagáltak. Amikor valami nem az elvártaknak megfelelően zajlik, az ember hajlamos erőltetni azt. Furcsa szezon ez. Az elején az emberek talán 30-40%-a járt be a gyárba. Az első versenyen pontokat szereztünk, a másodikon szombaton esett az eső. Budapesten a hosszú etapokon jó tempót mutattunk, a rövideken nem. Egyszerűen nem találtuk a fókuszpontot. Csak Silverstone után leltünk némi békére, de a munka még nem ért véget. Még nem tartunk ott, ahol tartani akarunk” – árulta el.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: