DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

AFM november: Hamilton, az új király

Megjelent Magyarország motorsportmagazinja, amelynek középpontjában a Formula-1 legsikeresebb versenyzőjének státuszára törő Lewis Hamilton áll. A brit történelmi szerepét számos szempontból kiértékeltük.

A Nürburgringen, a Michael Schumacher szülővárosához, Kerpenhez legközelebb eső Formula–1-es pályán jött el a sporttörténelmi pillanat, amikor egyenlőségjelet lehetett vonni a királykategória addigi egyetlen kilencvenegyszeres futamgyőztese és egy másik versenyző neve közé. Két héttel később, Portimaóban pedig Lewis Hamilton egyeduralkodóvá vált a győzelmi örökranglistán, miközben hetedik világbajnoki címétől is karnyújtásnyira került. Trónfosztásnak vagyunk szemtanúi a valaha élt legjobb F1-es pilóta posztján? A brit szerint az összehasonlítás lehetetlen, a kritika romboló, az elmúlt évek sikereiért pedig az elismerés nem csak őt illeti.

De az AFM hasábjain terítékre kerül egy másik élő legenda is: Hamiltonnal ellentétben Valentino Rossi csillaga már leáldozni látszik. Több mint három éve nem nyert futamot, az utóbbi időben pedig a dobogós ceremóniákon is már csak elvétve vendég, ráadásul most még a koronavírus-fertőzés is visszavetette. Mindezek ellenére 2021-ben is a MotoGP mezőnyében fog szerepelni a kilencszeres világbajnok. Vajon túlnyújtotta-e a karrierjét vagy egy ilyen ikon esetében ez valójában nem is számít? Akárhogy is, saját nevelésű fiataljai már nemhogy a kapukon dörömbölnek, de egyre sűrűbben győzik is le őt éles küzdelemben.

További témák a lapból:

- Pro és kontra: Schumacher vagy Hamilton a legjobb?

- Az F1 két nagysága a számok tükrében

- Vélemények: Hova helyezi Hamiltont a szakma?

- Hamilton karrierjének 10 csúcs- és mélypontja

- Top10: Összeállítottuk a valaha élt 10 legjobb F1-est

- Elektromos forradalom: Megnéztük a Pure ETCR bemutatóját

- Showtime: Hogyan fog Monzában versenyezni a WRC?

- ORB: első győzelmét aratta Velenczei Ádám

- Ralikrossz-finálé: Kiss, a nagy visszatérő

- Irány Portugália az ország legjobb gokartosainak!

- Made in Hungary: Mercedes-Benz CLA200

- Egy lány – egy autó: Dóra és az Opel

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósportszéria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: