DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Salo: Raikkönen talán sosem vonul vissza

A korábbi Formula-1-es pilótát, a finn Mika Salót igencsak meglepte, hogy Kimi Raikkönen idén is a szerződéshosszabbítás mellett döntött. Bízik benne, hogy az Alfa Romeo jövőre erősebb lesz.

Mika Salót rendkívül váratlanul érte, hogy Kimi Raikkönen további egy évre aláírt az Alfa Romeóval, így a 2007-es világbajnok még 42 esztendősen is a mezőny tagja lesz. A finn az Ilta Sanomatnak nyilatkozott honfitársáról.

„Rendkívül meglepődtem, nem tagadom. Szinte biztos voltam benne, hogy elérkezett az idő, de nem úgy tűnik, hogy egyszer véget fog érni a kaland. Meglátjuk, hány év van még benne” – nevetett Salo.



„Kimi nagyszerűen vezetett Imolában is, szóval szerintem csak akkor fogja abbahagyni, amikor úgy érzi, nem szeretné ezt tovább csinálni. Azt is figyelembe kell venni, hogy hatalmas marketingértékkel bír a Formula-1 számára a jelenléte.”

„Jövőre visszatér Alonso is, már várom, hogy a régi nagy nevek és a tehetséges fiatalok összecsapjanak. Kimi motivációját az tarthatja fenn, hogy az Alfa Romeónál kizárólag a vezetésre kell figyelnie.”

Az Alfa ugyanis teljesen kizárta őt a közösségi programokból és a reklámcélú megjelenésekből, amit egyszerűen utál, így teljes mértékben csak azt kell csinálnia, amit szerezt: vezetni. Ha a Ferrari motortéren előre tud lépni, talán még a Ferrarinál is jobbak lehetnek, legalábbis én úgy látom, jobban mozog az autójuk” – összegzett Mika Salo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: