DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Másokkal is tárgyaltam, de a Renault-t választottam

A visszatérésre készülő – jelenleg éppen Bahreinben tesztelő – kétszeres világbajnok szerint benne van a pakliban, hogy szenvedni fog első futamain, de erre inkább nem gondol. A stopperóra dönti el, meddig marad végül.

Éppen ma kezdte meg a 2018-as Renault tesztelését Bahreinben a csapat jövő évi versenyzője, Fernando Alonso. Szahírban az elmúlt napokban a Renault akadémistái vezették az R.S.18-at. Szerdán és csütörtökön Alonso következik, korán megkezdve felkészülését a következő szezonra. Korábban filmforgatás keretében az idei versenygépet is meghajthatta Barcelonában 21 kör erejére.

„Igazi élmény volt. Amikor valaki kikerül két évre a sportból, azután pedig újra Formula-1-es autót vezethet, minden meglepő számára, mintha az első alkalom lenne” – mondta a Sky Sportsnak adott interjúban Alonso. „A szimulátor egy pontig jó, de szükség van az autó fizikai hatására, a G-erőkre, a nyak edzésére. Annyi körre van szükségem, amennyi csak lehetséges.”



A Sky annak köszönhetően tudott interjút készíteni Alonsóval, hogy a spanyol Imolában először jelent meg egy versenyhétvégén jövő évi csapatánál. A kétszeres világbajnok és a Renault közti tárgyalások májusban kezdődtek, mikor kiderült, Daniel Ricciardo elhagyja a csapatot, július elején pedig megtörtént a nagy visszatérés bejelentése. Alonso azonban más istállókkal is párbeszédben volt, árulta el a beszélgetés folyamán.

„Tárgyaltam egy pár csapattal, de mindig is a Renault volt az elsődleges választás. Ennek két oka van, az egyik, hogy a középmezőny tagjából építhetünk élcsapatot, ami nagyon vonzó lehetőség. A másik, hogy mindenkit ismerek a csapatban. Tudom, milyen szenvedélyesek a versenyzés iránt. Harmadszor érkezem ide és tudom, hogy otthon érezhetem magam” – mondta a spanyol.

Alonso hétvégén még Imolában volt, ma már Bahreinben tesztel

Bár Alonso magabiztosságból ritkán szenved hiányt, a kihagyás alatt két Le Mans-i 24 órást és WEC-ben világbajnoki címet nyerő pilóta elképzelhetőnek tartja, hogy pár versenyre szüksége lesz, amíg beilleszkedik.

„Hogy őszinte legyek, arra számítok, hogy azonnal felveszem a sebességet. De tisztában vagyok a kihívással, ami az első pár futamon várhat rám. Nem csupán tiszta sebesség szempontjából, de a folyamatok, a kormány funkciói szempontjából is, olyan dolgok miatt, melyek újak számomra és időt vehetnek igénybe. Tisztában vagyok vele, hogy talán szenvedhetek kicsit, de azt akarom gondolni, hogy ez nem fog megtörténni.”

„Nem hiszem, hogy meg fogok célozni egy bizonyos eredményt, mielőtt abbahagyom. Úgy vélem, a motorsportban a stopperóra dönti el, mikor kell abbahagyni, nem a kor. Remélem, a stopper mellettem áll majd a következő években” – beszélt arról a jövőre 40-et betöltő Alonso, meddig tervez maradni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: