DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Brawn: Ha Ricciardo Mercedesben ülhetne...

Ross Brawn szerint fantasztikus munkát végez az ausztrál, aki egyike a jelenlegi legjobbaknak - a Renault még akkor is bánhatja az elvesztését, ha Fernando Alonso jön a helyére.

Továbbra is szenzációs formában vezet a Renault-nál Daniel Ricciardo, hiszen az ausztrál pilóta a hétvégi imolai futamon már idei második dobogóját szerezte az enstone-iakkal. Ricciardo teljesítményére Ross Brawn is felfigyelt: szerinte kérdés nélkül a mezőny egyik topversenyzője a Renault-tól év végén távozó ausztrál.

rici_1



"Daniel Ricciardo egy brilliáns pilóta, egyike a legjobbaknak a Formula-1-ben" - írta az F1 motorsport-igazgatója a szokásos futamösszegzőjében. "A mostani teljesítménye, ami újabb dobogós helyezést ért, ugyancsak lenyűgöző volt. Semmi kétségem afelől, hogy ha ő egy Mercedesben ülhetne, akkor futamokat nyerne, pole-pozíciókat szerezne és harcban lenne a világbajnoki címért" - tette hozzá.

Sokan teszik fel azt a kérdést, hogy vajon Ricciardo jól döntött-e a McLarenhez igazolással - úgy tűnik, hogy a Renault éppen most indult el felfelé, nagyrészt neki köszönhetően. "Fantasztikus munkát végez és a Renault még akkor is szomorú lehet az elvesztése miatt, ha Fernando Alonso érkezik a helyére. Remélem, hogy a McLaren olyan autót ad Danielnek jövőre, amilyet megérdeme. Nagyszerű tagja a Formula-1-nek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: