DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: A főnök nem kér több tetkót

Daniel Ricciardo élvezte az Emilia-Romagna-i Nagydíj pörgős fináléját, ahol kissé váratlanul a Nürburgring után ismét dobogóra juttatta a Renault-t. Cyril Abiteboul viszont azonnal tudatta vele, hogy a korábbi fogadás már nincs érvényben.

Az ausztrál az 5. helyről startolva azonnal átugrotta Pierre Gaslyt és az elméleti negyedik pozícióban haladt, noha a futam nagy részében nem őrizte ezt a helyezést a pályán, mivel az eltérő stratégiák okán egyesek tovább nyújtották első etapjukat. Végül azonban a Renault választása jött be, akik a futam végén, Max Verstappen defekt miatti kiesésekor a pályára küldött biztonsági autó során is helyesen döntöttek azzal, hogy nincs szükség lecserélni a használt kemény keverékű abroncsokat.

ricciardo_3



„Bizarr futam volt. Negyedik helyre léptem előre a rajtnál, és úgy tűnt, az a legtöbb, amit elérhetek az élen álló hármas mögött. De Pereznek nagyon erős tempója volt és megelőzött minket a bokszkiállással. A végén azonban a biztonsági autó alatt kiállt a lágy gumikért, mi pedig úgy döntöttünk, hogy inkább őrizzük a pozíciónkat a pályán. Nem tudom, Maxszel mi történt, de ez hozott aztán minket helyzetbe. A végén Kvjat a semmiből jött előre, de élvezetes volt a hajrá, amikor minden nagyon gyorsan történt. És ez már a második dobogóm három verseny alatt!” - foglalta össze a napját az autóból kiszállva Ricciardo, aki ezzel megerősítette előkelő negyedik helyezését a bajnoki tabellán.

Ricciardo eredményeire idén különös figyelem szegeződött a Renault csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal kötött fogadás nyomán: a francia szakvezető kénytelen egy Ricciardo által kigondolt tetoválást csináltatni a testére, miután az ausztrál nemrég a Nürburgringen megszerezte a gyári istálló első dobogóját a 2016-os F1-es visszatérés óta.

„Azzal jött oda hozzám, hogy 'gratulálok, de nem fogok még egy tetkót csináltatni!' Talán majd valaki más a csapatból. Mindenesetre ma nem felejtem el a cipőzést” – tette hozzá az ausztrál, aki be is tartotta a szavát, ráadásul még Lewis Hamiltonnak is kedvet csinált a koccintáshoz a másik cipőjébe öntött pezsgővel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: