DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen azt hitte, hogy közelebb lesz

Nem tudta megszorítani a Mercedeseket Max Verstappen az imolai időmérőn, a többieket viszont ezúttal is maga mögött tartotta - a Red Bull technikai hibája sem tudta tőle ezt elvenni.

Mondhatni, hogy megint a szokásos szerepét vette fel Max Verstappen az imolai időmérőn, hiszen a két Mercedeshez nem tudott közel férkőzni, a harmadik helyét viszont egy technikai hiba sem tudta tőle elvenni. Emiatt a Q2 egy kicsit izgalmasabbra sikerült számára, hiszen ki kellett mennie a bokszba, a csapat lóhalálában elhárította a problémát, majd éppen egy körre volt még ideje - ott felrakták a közepes keveréket, de a holland nyomás alatt is jól teljesített.

maxesz



"Nem volt ez egy igazán jó időmérő. Két köröm volt a Q1-ben, készültünk a folytatásra, aztán a Q2-ben jött a probléma, ami megnehezítette a dolgunkat. Végül a közepes keverékű gumikon sikerült továbbjutni, azonban a Q3-ban kicsit szenvedtünk, főleg az elején, nem igazán volt tapadás. A második köröm azért jobb lett és végül nem rossz a harmadik hely, bár én személy szerint arra számítottam, hogy közelebb leszek a Mercedesekhez" - magyarázta az időmérő után Verstappen.

A hollandnak egyébként sok más pilótához hasonlóan szintén nagyon tetszik az imolai pálya és neki a keskenyebb aszfaltcsíkkal sincs gondja. "Ez amúgy egy nagyon jó, élvezetes pálya, jó itt vezetni és bár eleinte úgy gondoltam, hogy túl szűk, de erről szó sincsen. Remélem, hogy holnap izgalmas verseny lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: