DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rekordidő alatt cserélt gyertyát a Red Bull

A Red Bull szerelői ismét megmutatták, hogy mennyire jól tudnak dolgozni nyomást alatt - dr. Helmut Marko is őket méltatta az imolai időmérőt követően.

Sokkal csúnyábban is végződhetett volna Max Verstappen imolai időmérője, ha a Red Bull csapata nem végez parádés munkát a Q2 alatt. A holland autója ugyanis meghibásodott, a bokszba kellett mennie vele, a szerelők viszont ott villámgyorsan szétkapták a technikát, megjavították, majd összerakták, így Verstappen az utolsó pillanatban továbbjuthatott a Q3-ba - ahol aztán hozta a kötelező harmadik helyet.

redbb



"A szerelőink már megint fantasztikus munkát végeztek, rekordidő alatt cserélték ki a gyújtógyertyát" - mondta dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója az ORF-nek az időmérőt követően. "Nyilván sokat edzünk, a csapat együtt is dolgozik már régóta és ilyenkor, amikor nagy a nyomás, úgy tűnik, hogy ezt egyszerűen nem érzik" - méltatta tovább alkalmazottait Marko.

A Red Bull idén már nem először mutatott be bravúrt a bokszban, hiszen a Hungaroringen is pillanatok alatt kellett tökéletes munkával rendberakniuk Verstappen autóját. "Emlékszem, hogy Magyarországon milyen hatalmas nyomás volt rajtuk, talán nagyobb, mint korábban bármikor. Akkor és most megint bizonyították, hogy mennyire nagyszerű csapatot alkotnak" - tette hozzá Marko. Verstappen szerint egyébként ez a hiba kicsit vissza is vetette őt a Q3-ra, nem volt meg igazán a ritmus, nem mehetett elég kört addig, de így is elérte azt az eredményt, ami a maximum volt számára - igaz, a vártnál talán jobban kikapott a Mercedesektől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: