DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: A panaszkodás nem változtat semmin

Az Alfa Romeo finn pilótája szerint délelőtthöz képest másképp értékelték a pályahatárokat az időmérőn, de nincs mit tenni, nem panaszkodni kell, hanem vasárnap egy jó futamot produkálni.

Nem alakult jól az imolai időmérő edzés Kimi Raikkönen számára, a finn közonségkedvenc végül nem került be a Q2-be - a végén futott ugyan egy olyan kört, ami elég lett volna ehhez, de azt a pályahatárok megsértése miatt törölték, így a 18. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, legalábbis jelen állás szerint.

kimrai



"Az autó reggelhez képest sokat javult délutánra és elég jónak is érződött. A leggyorseabb körünkkel be is jutottunk volna a Q2-be, de azt sajnos törölték. Ami történt, az sajnálatos, főleg azért, mert úgy tűnik, hogy ez a pálya egyike azoknak, ahol nagyon együtt van a mezőny. Azonban az nem változtat semmin, ha panaszkodunk amiatt, ami történt. Innen rajtolva nem lesz könnyű a futam, de meg kell tennünk, amit lehet, aztán meglátjuk, hogy hol végzünk" - értékelte a kvalifikációt Raikkönen.

"Hogy tényleg elhagytam-e a pályát? Úgy tűnik, hogy igen, de tudom, hogy ennek megítélésén változtattak reggel óta és szerintem másképp látják, hogy mi a kerékvető. Viszont akár tetszik, akár nem, ez már nem fog megváltozni" - tette hozzá a finn, aki nem akart kifogásokat keresni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: