DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas kockáztatott a végén a pole-ért

A finn F1-es pilóta nagyon örül neki, hogy sikerült legyőznie Lewis Hamiltont, tudta, hogy javulnia kell és most meg tudta csinálni - Hamilton bevallotta, hogy most nem ment igazán jót.

Parádés, századmásodpercekre menő csatát vívott egymással a két Mercedes az imolai időmérőn, ebből pedig az utolsó pillanatban Valtteri Bottas jött ki győztesen - a Mercedes finnje nem egészen egy tizedmásodperccel győzte le Lewis Hamiltont, így elhappolta előle a pole-t. Természetesen nagyon elégedetten értékelt az autóból kiszállva:

"Mindig meg kell küzdeni a pole-ért, sosem könnyű ezt megszerezni. Nagyon élveztem ezt a pályát, fantasztikus érzés itt padlógázon menni. Az utolsó köröm előtt tudtam, hogy javulni kell a végén, időt kell találni és nagyon örülök, hogy ez sikerült. Kicsit remegett a kezem, mikor kiszálltam" - mesélte Bottas. "A kettes-hármas kanyaron dolgoztam főleg, de az utolsó kanyarokon is javíttam, mert ott addig kicsit instabil volt az autó, de tudtam, hogy talán kockáztatni kell és sikerült jól elfordulni. Hogy mi lesz holnap? Az egyik leghosszabb egyenes az első kanyarig, ott lesz Lewis és Max, de azért jó, hogy az élről indulhatok, a tempó jó, meglátjuk, hogy mi lesz."

Hamilton szerint ő maga nem ment igazán jó kört, de természetesen gratulált Bottasnak az első rajtkockához.

"Valtteri megérdemli, nagyszerű munkát végzett, én viszont nem raktam össze egy jó kört. Ez benne van, nem lehet mindig tökéletesen menni. A pálya viszont nagyon jó, nagyon gyors, hihetetlen érzés menni rajta, örülök h itt lehetek. Versenytempóban nagyon jó a Red Bull, viszont ami sajnálatos kicsit, hogy félek, hogy picit eseménytelen lesz majd a futam, mert az egyenesben talán lehet előzni, de az is szűk, utána pedig inkább csak vonatozni lehet. Kihívás lesz követni az elöl lévőt, de a DRS miatt azért valószínűleg lesznek előzések a célegyenesben. AMúgy ez tényleg nagyon szép pálya, nem is értem, hogy miért nem ilyeneket építenek, ez egy igazi klasszikus egy gyönyörű helyen" - értékelt Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: