DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell edzője beteg, a pilóta eredményre vár

Az olaszországi F1-es hétvége előtt enyhe tünetek jelentkeztek George Russell személyi edzőjén, aki múlt hétvégén még a pilótával közvetlen kapcsolatban dolgozott. A Williams készenlétben.

A Williams F1-es csapata az imolai versenyhétvége sajtónapjának előestéjén közölte a nyilvánossággal a hírt, miszerint egyik pilótájuk személyi edzője, Aleix Casanovas önkéntes karanténba vonult, miután a koronavírus-fertőzés enyhe tünetei jelentkeztek rajta. Pénteken az edzőt a paddockon kívül, a vele kapcsolatban álló pilótát azon belül letesztelik.

russell-portre-20201



„A Williams megerősíti a hírt, miszerint George Russell személyi edzője az FIA útmutatásai szerint önkéntes karanténba vonult, miután ma reggelre enyhe tünetek jelentkeztek nála. A tegnap elvégzett Covid-teszt eredménye negatív lett, azonban holnap újabb teszt vár rá a paddockon kívül. A portugáliai versenynap óta nem került kapcsolatba George-dzsal, akit kedden menetrendszerűen teszteltek, mielőtt belépett Olaszországba. Ez is negatív lett. Pénteken a csapat szokásos tesztjén újra leellenőrzik az állapotát” – közölte a Williams istállója.

A gárdának számolnia kell Russell esetleges kiesésével, ezért készenlétbe helyezték a 25 éves Jack Aitkent. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: