DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kiderült, Alonso mikor ülhet ismét autóba

Az F1-be visszatérő spanyolnak nem kell a szezon végéig várnia. Bahreinben már jövő héten beülhet a Renault két évvel ezelőtti konstrukciójába, amivel korlátozások nélkül gyakorolhat.

Intenzív felkészülési időszakot teljesít az F1-be 2021-ben visszatérő spanyol világbajnok, aki elképesztő tűzzel készül a rá váró kihívásokra. A Renault-val szövetkező pilóta az utóbbi hetekben rendszeres szimulátorozással segítette csapata munkáját, emellett egy médianap keretében lehetősége adódott egy 100 kilométeres tesztre a franciák idei autójával. Persze nem Fernando Alonsóról lenne szó, ha a jövő évi előszezoni teszt előtt ennyivel megelégedne. Miközben a csapat azt próbálja elérni az FIA-nál, hogy a kétszeres világbajnok részt vehessen a fiatal pilóták év végén megrendezésre kerülő próbáján, jövő hétre egy kétnapos gyakorlási lehetőséget szervezett le számára.

alo-renault-20201



 „A következő lépés Fernando F1-es visszatérésében: egy kétnapos teszt jövő héten az RS18-assal! November 4-5., ne maradj le” – közölte pénteken a gárda, ami az elkövetkezendő néhány napban Bahreinben teszteli Christian Lundgaard, Oscar Piastri és Guanyu Zhou képességeit, így adott volt az alkalom, hogy őket követően Alonso is autóba üljön.

A spanyol a 2020-as autó kipróbálása után elismerte: egyelőre a technika gyorsabb nála, így időre lesz szüksége, mire felveszi a ritmust. Kétségtelen, hogy a Renault ehhez minden lehetőséget megad számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: