DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto megszenvedte Vettel elengedését

A Ferrari csapatfőnöke visszaemlékezett arra a bizonyos májusi telefonhívásra, amely során közölte a pilótával a rossz hírt. Háromszor vette végig, mit akar neki mondani.

Mattia Binotto a Sky Sports olasz kiadásának adott exkluzív interjút, amiben kiderült néhány részlet Sebastian Vettel menesztésével kapcsolatban. A csapat idén év elején döntött úgy, hogy nem kívánja meghosszabbítani a négyszeres világbajnok év végén lejáró szerződését, és inkább Carlos Sainzt ülteti a helyére. Mivel ez még bőven a karanténidőszak közepén történt, a Ferrari csapatfőnöke telefonon közölte a pilótával a hírt.

 ferrari-teszt-muegllo1



„Otthon voltam, és a hívás előtt háromszor végiggondoltam, hogyan mondjam el neki. Nem volt könnyű a döntés, mert a csapatért végzett munkája és hozzáállása miatt imádjuk őt. De aztán eljön az idő, amikor a jövő érdekében döntést kell hozni. Közeledik a 2022-ben érkező új éra, és itt van egy csapat, ami minden területen építkezik. Kötelességünk és célunk figyelembe venni a közép- és hosszú távú jövőt. Hogy Seb ellenkezett volna? Nem, nem rakta le a telefont. Ő egy intelligens, gyönyörű ember, aki a nehézségekben bővelkedő szezonban végig tartotta magát. Sosem volt negatív, mindig tiszteletre méltó maradt” – idézte a Motorsport.

Binotto szerint Charles Leclerc és Carlos Sainz különböző karakterei miatt a csapat következő párosával új energiák törnek majd elő a garázsban. „Charles rendelkezik a szurkolók és a csapat lelkesedésével, ami az időmérős köreiben, az előzéseiben és a védekezéseiben is megmutatkozik. Enzo Ferrari imádta volna őt. Carlosban a vezért látom. Nagyszerűen dolgozik, a mérnököknek újabb és újabb kérdéseket tesz fel. Bár még fiatal, de már többévnyi F1-es tapasztalat áll mögötte. Jelenleg a pilóták jelentik a legkisebb problémát” – utalt a vezető csapat technikai lemaradására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: