DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„A Red Bull problémája az autó, nem a pilóta”

Az energiaitalos istállónak talán nem egy újabb második számú pilótára, hanem egy jobban használható autóra lenne szüksége – vélekedik Mika Hakkinen, aki kielemezte a csapat legnagyobb dilemmáját.

Nincs könnyű helyzetben a Red Bull Formula-1-es istállója, mióta Daniel Ricciardo elszegődött a kötelékükből. Az ausztrál távozása óta a csapat már a második saját nevelésű pilótáját versenyezteti Max Verstappen mellett, ám valami oknál fogva Pierre Gasly után Alex Albon sem tudta megvetni lábát az élmezőnyben.  Miközben a csapat egy alkalmas versenyzőt keres a feladatra, a legutóbbi futamértékelőjében Mika Hakkinen azt taglalta, vajon hol lehet a probléma gyökere.

EeVFE20XYAAbxsn



„A Red Bull gyakran küzd azzal, hogy egyetlen autója van versenyben” – idézte őt a PlanetF1. „Alex Albonnak ismét nehéz versenye volt, egy kört kapott csapattársától. Ez azért szokatlan, mert Alex nyilvánvalóan egy tehetséges pilóta, ahogy Pierre Gasly is az volt őelőtte. A második Red Bullt azonban látszólag nehéz vezetni. Biztos vagyok benne, hogy Christian Horner felismeri, mennyire fontos minél hamarabb megoldást találniuk.”

A kétszeres finn világbajnok úgy látja, talán a csapat túlságosan az első számú versenyzőjére szabja az autóját, amihez a többiek nehezen alkalmazkodnak. „Az lehet a probléma, hogy az autó beállításai túlságosan Verstappenre lettek hangolva. Feltűnő, Pierre a Red Bull junior csapatához való visszatérése óta mennyire versenyképes” – emelte ki Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: