DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ocon elkezdett javulni, örül neki

Az utóbbi versenyhétvégéken közelebb került Daniel Ricciardóhoz - szerinte időbe telt neki, mire összeszedte magát a kihagyott évét követően, de most már jó úton jár.

Elég rázósra sikerült Esteban Ocon visszatérő éve eddig: a francia versenyző 2019-re ülés nélkül maradt a Racing Pointnál, idénre viszont leigazolta a Renault, ám egyelőre messze elmarad Daniel Ricciardótól. Az utóbbi hétvégéken kezdi megközelíteni ausztrál csapattársát és bár száraz körülmények között még egyszer sem győzte le időmérőn, de az előző kettőn már jelentősen megközelítette - a Nürburgringen és Portimaóban összesen másfél tizeddel kapott ki, majd vasárnap előtte végzett a versenyen, ami Silverstone óta először fordult elő.

ociest



"Ez egy hosszú folyamat, hogy kihagytam egy évet, majd visszatértem egy új csapattal, sok dolgot kell ilyenkor megtanulni, sok dologba kell belemélyedni. Ráadásul az autót is meg kellett szokni, ami egészen más, mint amit korábban megszoktam" - idézi Ocon szavait a témával kapcsolatban a MotorsportWeek. "Közelítünk és a hátralévő időre az a személyes célom, hogy még közelebb legyek, fel akarok készülni a következő szezonra."

"Örülök neki, hogy már közelebb vagyok Danielhez, ez azt mutatja, hogy jobban dolgozunk, ami biztató jel a következő idény előtt. Egy kis időbe telt, mire beilleszkedtem a csapatba és a megfelelő módon dolgoztam. Mostanában ez jól működik, szóval így kell folytatnunk" - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: