DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: A Red Bull kérésénél van fontosabb

A vörösök csapatfőnöke szerint az F1 számára most mindennél lényegesebb az, hogy a 2026-os motorszabályokat kitárgyalja. Nem úgy tűnik, mintha támogatnák a fejlesztések befagyasztását.

A közelmúltban mi is beszámoltunk róla, hogy az F1-ből 2021 végén távozó Honda erőforrásainak gyártását és üzemeltetését átvenné a Red Bull alakulata, így tartaná meg a számára kifejlesztett konstrukciót. Viszont ahhoz, hogy versenyképes maradjon a riválisaival szemben, a gárda arra kérte az FIA-t, 2022-től fagyasszák be a motorok fejlesztését. Míg a Mercedes vezére belemenne a kompromisszumba, a Ferrari kevésbé vevő erre. Érthető, hiszen tavaly óta a rangsor végére csúszott a saját konstrukciójuk.

ferrari-monza-20201



„Szerintem ennél fontosabb 2026-ról beszélni. Milyenek lesznek a jövő erőforrásai? A költségekkel foglalkozunk? Én ezt fontosabbnak tartom, a befagyasztás csak másodlagos” – kommentálta Mattia Binotto csapatfőnök a felvetést, amit a csapatok hétfőn egy videokonferencia keretében tárgyalnak ki.

A Mercedes támogatásával kapcsolatban a Red Bull főnöke is megszólalt, aki háláját fejezte ki Toto Wolff felé. „Ritka alkalom, hogy Toto egyetért a Red Bull-lal. De ez nyilván nem logikátlan tőle, hiszen ők rendelkeznek a legjobb erőforrásokkal. Szóval miért is ne fagyasztanánk be azokat? Az F1-nek nyilvánvalóan meg kell védenie a sportot az új erőforrásokkal. Szerintem Toto mindent megtenne, hogy a Mercedesnek ne kell motorral ellátnia minket, és hálás vagyok a támogatásáért” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: