DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen nem az első kanyarban akar előzni

A Portugál Nagydíj időmérőjének harmadik helyezettje már elképzelte, a pálya melyik részén tudná maga mögé utasítani a Mercedeseket. Azt is elmondta, a versenyen minek lesz kulcsszerepe.

Összességében elégedettségét fejezte ki a Portugál Nagydíj kvalifikációjának harmadik helyezettje, Max Verstappen, aki a Mercedesek mögötti legjobb pozíciót csípte el szombaton. A Red Bull vezérpilótája 0,25 másodpercet kapott a pole-pozíciós Lewis Hamiltontól, ami a pálya nehézségét és a gumikezelést figyelembe véve egy pozitív eredmény számára.

ElGgBLAXEAcbGsI



„Ezen a pályám az új aszfalt miatt nehéz megfelelő tartományba hozni a gumikat, szóval elégedett vagyok. A Q3-ban összeállt egy tisztességes köröm, de nagyon nehéz volt az első és hátsó gumikat felmelegíteni. Harmadik helyezés nem túl nagy lemaradással, ebben még sok lehet holnap. Közel maradhatok” – nyilatkozta az autóból kiszállva.

Verstappen előnye a második helyezett Valtteri Bottasszal szemben, hogy a tiszta ívről rajtolhat, ráadásul egészen hosszú utat kell megtenni az első féktávig. Maga a kanyar azonban nem ideális előzési pont. „Igen, az nem a legalkalmasabb a bevetődésre. A rajt fontos lesz, de nem rendelkezünk túl sok információval a gumikopásról, szóval ezt menet közben fogjuk kitapasztalni. Meglátjuk, mi sül ki belőle” – fogalmazta meg első gondolatait az időmérő után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: