DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Itt hátrányban vagyunk

A Renault a riválisoknál kevesebb leszorítóerő termelésére képes, ami ezen az alacsony tapadású pályán a szokásosnál nagyobb hátrányt jelent a csapat számára. Az új aszfalt nagy kihívást jelent.

Daniel Ricciardo szerint a Renault számára ez a hétvége nehezebb lesz, mint amit az utóbbi hetekben megszokott. A portimaói pálya újraaszfaltozása miatt mindenki tapadáshiánnyal küzd, és mivel az RS20 nem képes megfelelő mennyiségű leszorítóerőt termelni, így hátrányba került a többiekhez képest. Az ausztrál pilóta ezzel, és az időmérőn történt koccanásával csak a tizedik rajthelyet szerezte meg.

ric-action-20201



„Trükkös egy hétvége ez ezzel az új felülettel. Nehéz volt tapadást találni, ami miatt szerintem mindenki maximális leszorítóerővel igyekezett munkára bírni az autót. Bár fejlődtünk benne, de még mindig ez a terület az elsődleges gyengepontunk. Nem tudunk annyi leszorítóerőt termelni, mint amennyire a riválisaink talán képesek. Remélem, a verseny olyan lesz, mint Mugellóban, ahol nem számítottunk izgalomra” – nyilatkozta a pilóta az időmérőt követő sajtótájékoztatón, amelyen a formula.hu is részt vett.

Ahogy Max Verstappen, úgy Ricciardo is az egyes kanyar nehézségeiről beszélt. Egyikük szerint sem igazán alkalmas az előzésre. „Nagyon ott kell lenni a másik mellett. De a hűvös idő talán szemcsésedést idéz elő, így kialakulhatnak sebességbeli különbségek az autók között. Az ötös kanyar elég szűk, de talán az is egy előzési pont lehet” – tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: