Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 3. csütörtök
F1

Ricciardo: Itt hátrányban vagyunk

A Renault a riválisoknál kevesebb leszorítóerő termelésére képes, ami ezen az alacsony tapadású pályán a szokásosnál nagyobb hátrányt jelent a csapat számára. Az új aszfalt nagy kihívást jelent.

Daniel Ricciardo szerint a Renault számára ez a hétvége nehezebb lesz, mint amit az utóbbi hetekben megszokott. A portimaói pálya újraaszfaltozása miatt mindenki tapadáshiánnyal küzd, és mivel az RS20 nem képes megfelelő mennyiségű leszorítóerőt termelni, így hátrányba került a többiekhez képest. Az ausztrál pilóta ezzel, és az időmérőn történt koccanásával csak a tizedik rajthelyet szerezte meg.

ric-action-20201„Trükkös egy hétvége ez ezzel az új felülettel. Nehéz volt tapadást találni, ami miatt szerintem mindenki maximális leszorítóerővel igyekezett munkára bírni az autót. Bár fejlődtünk benne, de még mindig ez a terület az elsődleges gyengepontunk. Nem tudunk annyi leszorítóerőt termelni, mint amennyire a riválisaink talán képesek. Remélem, a verseny olyan lesz, mint Mugellóban, ahol nem számítottunk izgalomra” – nyilatkozta a pilóta az időmérőt követő sajtótájékoztatón, amelyen a formula.hu is részt vett.

Ahogy Max Verstappen, úgy Ricciardo is az egyes kanyar nehézségeiről beszélt. Egyikük szerint sem igazán alkalmas az előzésre. „Nagyon ott kell lenni a másik mellett. De a hűvös idő talán szemcsésedést idéz elő, így kialakulhatnak sebességbeli különbségek az autók között. Az ötös kanyar elég szűk, de talán az is egy előzési pont lehet” – tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?