DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc szombaton még csak hallotta, a rajtnál már látni is fogja Hamiltont

Bár a rajt két szempontból is problémás lehet Charles Leclerc számára, a Portugál Nagydíjon nem számít a nürburgringihez hasonló szenvedésre, miután a pole-hoz meglepően közeli eredménnyel kvalifikált a 4. helyre.

Zsinórban a második versenyét kezdheti meg a második rajtsorból Charles Leclerc, aki ezúttal is a negyedik helyre kvalifikálta a Ferrarit a szinte alapértelmezett top3-asnak nevezhető két Mercedes és Max Verstappen mögé, csupán 438 ezredes lemaradással. A monacói – akivel csapattársa, a 15. helyre kvalifikáló Sebastian Vettel ezúttal sem tudta tartani az iramot – büszke az eredményére.

leclerc_2



„Erre egyáltalán nem számítottunk. Arra azért igen, hogy a szokásosnál jobb eredményt érhetünk el, már csak a nürburgringi 4. rajthely fényében is, de az igazán meglepő, hogy ilyen közel vagyunk a pole-pozícióhoz” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. 

„Nagyon elégedett vagyok a körömmel, különösen annak fényében, hogy az utolsó két menetem idejére megváltoztak a körülmények, ugyanis felerősödött a szél. Az utolsó szektort emiatt nagyon, nagyon nehézzé vált jól eltalálni, de nekem sikerült. Persze mindig lehet jobbat futni, de elégedett vagyok ezzel.”

Amikor a kérdező Anthony Davidson felvetette Leclerc-nek, nem tart-e attól, hogy a frissen aszfaltozott pálya belső, kevésbé felgumizott oldaláról rajtolva hamar több pozíciót is elbukhat, a monacói optimista maradt.

„Remélem, nem így lesz. Emellett a közepes keverékeken is rajtolunk. Egyelőre nem tudhatjuk, mit fog ez eredményezni, de úgy gondolom, hogy a közepes gumi a megfelelő választás a futam első etapjára – az egyetlen problémás pontja csak a rajt lehet” – elmélkedett. 

„A legutóbbi futamon eléggé szenvedtünk a gumik szemcsésedése miatt, nagyon másak is voltak a körülmények a hidegebb idő miatt. Most nem számítunk ilyen jellegű gondokra, úgy gondoljuk, hogy a múltkorinál sokkal jobb helyzetben leszünk – persze az is lehet, hogy tévedünk.”

Mindezt úgy is lefordíthatjuk, hogy míg Leclerc egy rádiós mizéria nyomán szombaton még csak hallotta, a rajtnál már látni is fogja maga előtt Lewis Hamiltont.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: