Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. augusztus 4. szerda
F1

Az időmérő előtt is Bottas uralja Portugáliát

Háromból három edzéselsőséggel Valtteri Bottas készült fel a legeredményesebben a mai időmérő edzésre. Az utolsó percekben ma is lengett a piros zászló, miután Vettel ráhajtott egy csatornafedélre.

Rögtön a harmadik szabadedzés első perceiben szokatlan helyzet állt elő Portimaóban, amikor Valtteri Bottas 1:17,888-as nyitóköre néhány századmásodperccel gyorsabbra sikeredett a tegnapi körrekordnál. Ez jól tükrözi a pálya folyamatos gyorsulását, és arról is árulkodik, a mezőny tegnap délután mennyi időt elvesztegetett a két piros zászlós megszakítással. 

ElFitRJX0AI8CQnA szokásosnál nehezebb felkészülés áll Lewis Hamilton mögött, akinek tegnap nem sikerült megtalálnia az összhangot az autójával, a mai felkészülése pedig egy sóderágyban történt látogatás, és az azt követő átvizsgálás miatt haladt döcögősen.  

Szintén váratlan, hogy az FIA meghallgatta a pilóták kérését, és a pályaelhagyások miatt tegnap eltörölt 124 gyors kört figyelembe véve enyhített az egyes és a négyes kanyarok határain, amelyek mostantól a rázókövek külső vonalától kezdődnek.

A 60 perces felkészülés egy közjátékkal ért véget, amikor a célegyenesre ráfordító kanyarban elmozdult a helyéről egy csatornafedél, ami miatt egy perccel a vége előtt piros zászlóval intették le a gyakorlást. Mint kiderült, Sebastian Vettel hajtott rá a rácsra, ami a hátsó kerék nyomására kiugrott a helyéről.

A leggyorsabb Bottas lett 1:16,654-es körrel, őt Hamilton egy tizeden belül, Max Verstappen pedig 0,15 másodperccel követte. Az élen tehát szoros a helyzet, ám a három megszakítás miatt lerövidült edzésekből nehéz olvasni a mezőny itteni erőviszonyait.

A Portugál Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

fp3-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?