DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton: Szörnyű autó, élvezetes pálya

Ritka alkalmak egyike, amikor a hatszoros világbajnok ennyire nem találja az összhangot autójával. Portugáliában azonban ez a helyzet állt elő, így a brit a második edzésen 1,3 másodpercet kapott csapattársától.

A hatszoros világbajnoknak a versenyprogram szempontjából messze nem volt tökéletes napja a Portugál Nagydíj péntekjén. Az első gyakorláson elégedetlen volt az autójával, ezért módosításokat kért, de délutánra csak még rosszabb lett a helyzet. Ennek eredményeképp a második gyakorláson 1,3 másodpercet kapott csapattársától, így a nyolcadik pozícióban végzett. 

 merc-ham-portre-20203



„Módosításokat hajtottunk végre, amik szörnyűek voltak. Tennem kell néhány lépést hátrafelé, és ki kell találnom, holnapra hogyan javulhatnék” – magyarázta a pilóta, akit a fentiek miatt különösen érzékenyen érintett a délutáni két piros zászlós megszakítás. „Nagyon sokáig ültünk a garázsokban. Nehéz volt a mai nap” – idézte őt a Racefans.

Az Algarve Circuit viszont olyan kihívások elé állította őt, amik külön elismerést érdemeltek a pilótától. „Nehéz pálya.  Nagyon nehéz. Hihetetlenek a szintkülönbségek, sok helyen egyáltalán nem látjuk, merre megyünk. A 8-as kanyar kijáratában egy ideig az eget nézzük, és fogalmunk nincs, mi vár ránk a domb mögött. A 11-es bejáratánál szintén nem látjuk, hol vagyunk, aztán hirtelen a semmiből megjelenik. Szóval sok kihívást rejt magában. A felülete nagyon sima. Láthattuk, mennyien csúsztak meg rajta, szóval nem volt könnyű napunk.”

A brit szerint szombaton különösen az időmérő edzés első etapja lesz nehéz, amikor húsz autó egyszerre próbál meg mért kört teljesíteni a kanyargós pályán, amelyen a gumik felmelegítése is kihívást jelent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: