DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas duplázott a megszakítások közepette

Tűz, ütközés és megpördülések jellemezték a Portugál Nagydíj második szabadedzését, ami ismét a Mercedes finnjének sikerét hozta. Közel 30 perc ment el két piros zászlós fázissal.

Valtteri Bottas ott folytatta a portimaói F1-es hétvégét, ahol kora délután abbahagyta. A pilóta a kissé kaotikusan zajló 90 perces gyakorlást pályarekorddal zárta.

ElBenvYWMAESMHd



Az edzés első 30 perce a többség számára a Pirelli 2021-re szánt prototípusainak tesztelésével telt, amiket a csapatoknak ezen a hétvégén kötelező jelleggel ki kellett próbálniuk. A gumigyártó tíz különböző keverékkel érkezett a helyszínre, és a csapatoknak sem árulta el, melyik milyen keménységű. Az adatgyűjtés a köridőkön is látszott, sokáig 1:21,575-ös volt a legjobb Max Verstappentől. Ennek végeztével kezdtek záporozni a köridők, a nagyokon kívül többek között George Russell, Sebastian Vettel, Pierre Gasly és Charles Leclerc is állt az élen. 45 perccel a vége előtt Bottas 1:17,940 beállította a pályarekordot, ami a leintésig így is maradt.

gas-tuz

Félidőnél aztán jött az első piros zászló, amikor Pierre Gasly Alpha Taurijában először megadta magát, majd lángra is lobbant az erőforrás. A pilóta sértetlenül kiugrott az autóból, a pályabírók pedig gyorsan a helyszínre értek, így a gépet viszonylag kevés károsodással eloltották. A mentés közel 15 percesre nyúlt, de az újraindítás kis túlzással hiába történt. A célegyenesben Max Verstappen és Lance Stroll kezdett csatába, aminek a vége egy csúnya és elkerülhető ütközés lett. Az egyes kanyarban a páros egyszerűen egymásnak ment, így Stroll a sóderágyban ragadt, Verstappen pedig sérült autóval hajtott tovább.

ElBfSIYXEAQBo_S

A többiek biztosan nem köszönték meg az újabb megszakítást, ami az előzővel együtt közel 30 percnyi kihagyást jelentett. A végén mindössze nyolc perc maradt a gyakorlásból, ami alig egy-két időmérős körre volt elég. A Bottas, Verstappen páros mögött kisebb meglepetés, hogy Norris, Leclerc, Sainz, Vettel sorrendben a McLaren és a Ferrari is ott van az első hatban. Hamilton sokat küzdött az autójával, így csak a nyolcadik lett.

A Portugál Nagydíj második szabadedzésének végeredménye:

ElBrjfDXUAAQ8Q6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: