DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff Vettelről: Én hűséges vagyok

A nyár egyik izgalmas pletykájának számított Sebastian Vettel esetleges csatlakozása a Mercedes F1-es alakulatához. A csapatfőnök elárulta, mi zajlott a háttérben.

Hosszú hetekig beszédtémát szolgáltatott Sebastian Vettel jövője, miután a Ferrari úgy döntött, nem hosszabbítja meg a négyszeres világbajnok év végén lejáró szerződését. Mivel a Mercedesnél akkoriban még egyik aktuális pilóta sem rendelkezett kontraktussal 2021-re, így elkerülhetetlenül felröppentek a németek összeborulásáról szóló pletykák és találgatások. Júniusban aztán a Mercedes bejelentette Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását, ezzel egy időben pedig el is csendesedtek az említett híresztelések. Toto Wolff az F1 hivatalos podcastjében árulta el, meddig mentek el a pilótával.

 wolff-portre-20201



„Barátok vagyunk, jó ideje ismerjük egymást, de a pályán történtekről sosem beszélünk. Persze amikor a Ferrari a menesztése mellett döntött, felmerült bennünk a gondolat, hogy Sebastian vajon lehetne-e a pilótánk. Azonban én hűséges vagyok Valtterihez és Lewishoz, ezért először tudni akartam, velük merre tart a jövőnk. Sosem döntöttem volna Sebastian mellett úgy, hogy a két pilótánk folytatni akarta volna. Pontosan emiatt nem is beszéltünk vele erről, és ezt Sebastian tiszteletben tartotta.”

A négyszeres világbajnok végül annál az Aston Martinnál kötött ki, amelyben Wolff is résztulajdonos. Az osztrák szerint Vettel jó döntést hozott, így visszanyerheti régi formáját. „Ebben biztos vagyok. Hiszem, hogy a csapatváltás motiválni fogja őt. Négyszeres világbajnok, nem felejtett el vezetni, csak megtört a lendülete. Amikor valaki negatív spirálba kerül, nehéz belőle szabadulni. Az Aston Martin egy fantasztikus márka, ahol ki tud majd bontakozni” – idézte  PlanetF1. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: