DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel méltósággal búcsúzna a Ferraritól

A négyszeres világbajnok is tudja, hogy nem a legjobban alakul az utolsó szezonja a maranellóiaknál, de szeretne mindent beleadni az Aston Martinhoz való átigazolása előtt is.

Sebastian Vettel utolsó idényét tölti a Ferrarinál, amelyhez 2015-ben annak reményében érkezett, hogy gyerekkori hőse, Michael Schumacher példáját lemásolva visszavezetheti a vörösöket a Formula-1 csúcsára. Az azóta eltelt öt és fél idényben ugyan futamgyőzelmeket szerzett bőven a német, a vb-címért folytatott harcban viszont rendre alulmaradt Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben – sőt, két alkalmat leszámítva igazából harcba sem tudtak szállni velük. Idén ez hatványozottan igaz, hiszen a maranellóiak 2020-as autója igencsak csapnivaló lett, ráadásul Vettel egyéni produkciója is jócskán elmarad Charles Leclerc-étől.

vettel-dppi-portimao-day0



A négyszeres vb-győztes nem is tagadja ezt, ugyanakkor szeretne még a Ferraritól való távozása előtt magára találni: „Ez egy teljesen más év, aminek teljesen más körülmények között vágtunk neki. Talán nem a legsimább évet futom, és nem a legegyszerűbb a helyzet. De mindent beleadok, hogy megpróbáljak javulni, és az év végéhez érve visszatérjek oda, ahol tudom, hogy képes vagyok teljesíteni” – mondta el a pilóta a Portugál GP előtti sajtóeseményen, amelyen online formában a Formula.hu is képviseltette magát.

Vettel szerint a tény, hogy már a szezonrajt előtt eldőlt, hogy elválnak az útjaik az istállóval, rányomta a bélyegét a 2020-as évadukra: „Nyilván nem könnyű ez az év egyik fél számára sem. Én is ott ülök az összes megbeszélésen, amelyen Charles is részt vesz, és megosztjuk egymással a véleményünket. Nyilván ez nem mindig könnyű. De úgy gondolom, hogy már a szezon előtt egyértelmű volt, hogy a szakítás tudatában ez egy másfajta szerelmi történet lesz. Ugyanakkor értékelem az összes értem végzett munkát az előző évekből is, ezért igyekszem a maximumot nyújtva ezt visszaadni nekik. Nem ez volt a legkönnyebb évünk, s a versenyeink sem mindig alakultak úgy, ahogy szerettük volna.”

A német kijelentette: nem változnak meg az érzései a ferraris kaland végének közeledtével, de azt is kihangsúlyozta, hogy még nem az Aston Martin jár a fejében. „Minden véget ér egyszer, és már nagyon várom a jövőre kezdődő új fejezetet. De még mielőtt az megkezdődik, szeretném ezt a fejezetet méltósággal lezárni és összeszedni magam, hogy olyan teljesítményt nyújthassak, amelyre tudom, hogy képes vagyok, áthidalva az akadályokat. Nem hiszem, hogy olyan srác lennék, aki majd a végén elérzékenyül, hiszen tudom, hogy a dolgok egyszer véget érnek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: