DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Ez egy érdekes pálya

Sebastian Vettel szerint nehéz lesz azokat a kanyarokat megítélni, ahova vakon érkeznek meg a pilóták, Charles Leclerc pedig úgy emlékszik, hogy jó vezetni a portugál dombokon.

A hétvégén Portugáliában, Portimaóban versenyez a Formula-1, a pályával kapcsolatban pedig nincsenek mindenkinek közvetlen emlékei - vannak pilóták, akik még sosem jártak itt és vannak, akik alacsonyabb kategóriában versenyeztek ezen a helyszínen évekkel ezelőtt. Pontosan ez a felállás van érvényben a Ferrarinál is: Sebastian Vettelnek új a pálya, Charles Leclerc viszont járt már itt.

lök



"Én még sosem versenyeztem itt, úgyhogy első kézből származó tapasztalatom nincs innen, de mindig nagyon ösztönzőnek találom, ha egy új pályán mehetek. A tanulás során látom, hogy sok a lejtő és a domb, illetve jó pár olyan kanyar is van, ahova vakon kell befordulni, nehéz lesz őket megítélni. Fontos lesz a legtöbbet kihozni a szabadedzésekből, hogy ráérezzünk a pályára olyan gyorsan, ahogy csak lehet" - mondta a Ferrari felvezető anyagában Vettel.

"Én is csak egyszer versenyeztem Portimaóban, még 2015-ben a Formula-3-ban" - tette hozzá Charles Leclerc. "Emlékeim szerint jó móka volt itt vezetni a sok emelkedővel és lejtővel. Ez egy modern és érdekes pálya, az időjárás pedig sokkal melegebb lesz, mint legutóbb Németországban volt. Érdekes lesz látni az autó viselkedését a sok különböző típusú kanyarban melegebb körülmények között."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: