DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Portimao megkavarhatja az erőviszonyokat”

Az F1 soron következő versenyhétvégéjén ismeretlen pálya vár a mezőnyre, így George Russell szerint könnyedén felborulhat a szokásos sorrend. Sűrű néhány napot jósol magának.

Bár a koronavírus-világjárvány és annak hatásai kétségkívül megnehezítik idei évünket, néhány pozitívuma is akad a kialakult helyzetnek. Az F1-ben például olyan versenynaptárt sikerült összerakni, amiért minden autósport-rajongó hálás lehet: rendeztek futamot Mugellóban és a Nürburgringen, és következik még Imola, Isztambul, valamint a szahíri pálya igazán különlegesnek ígérkező külső vonalvezetése is. De a felsorolásba nyugodtan belevehetjük a soron következő Portimaót is, aminek köszönhetően Portugália 1996 után tér vissza az F1 körforgásába. 

russell-portre-20201



Mivel a pilóták többsége csak a junior karrierjéből ismeri a pályát, a csapatok pedig a hibrid korszakban egyszer sem jártak ott, így George Russell a szokásos erőviszonyok felborulását jósolja a hétvégére. „Nagyon várom már Portugáliát, hiszen egy új pályáról van szó. Nagyszerű helyszín, ahol 2015 óta nem versenyeztem. Nagyon karakteres, sok szintkülönbséggel, amit minden pilóta imád. Korábbi adatok híján nehéz lesz hozzá alkalmazkodni. Ez remélhetőleg megkavarja az erőviszonyokat.”

A Williams jól alkalmazkodott a versenynaptár előző két „új” helyszínéhez, ezért Russell bizakodó a hétvégével kapcsolatban. „Miután Mugellóban és a Nürburgringen jó tapasztalataink voltak, már várjuk az új pálya nyújtotta kihívásokat. Az elmaradt pénteki edzésnap miatt ezen a hétvégén sok munkánk lesz, ráadásul a második szabadedzés első fél órájában a Pirelli számára fogunk tesztelni. Ide a legkeményebb keverékeket hozták, amikből a szokásosnál többet készítettek elő. Az aszfalt tulajdonságaitól és a hőmérséklettől függően ez egészen visszafogott megközelítés lehet, de a többi csapattal együtt ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Sűrű néhány nap vár ránk” – kommentálta a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: