DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz szerint 30-40 pontja úszott el idén

Még nem lefutott a meccs a bajnoki negyedik helyért, de a spanyol mclarenes szerint ez az ő esetében három "futamgyőzelemnyi" távolság most - furcsa és idegesítő számára ez a szezon.

Tavaly egészen extra szezont produkált a McLarennél Carlos Sainz, nagyrészt ennek köszönheti, hogy az idei év elején lecsapott rá a Ferrari - most viszont még a wokingiaknál küzd és 2020 a versenypályán sem a tervek szerint alakul számára. A 2019-es "best of the rest" cím (év végi hatodik hely, 96 pont) után idén a tizenegyedik pozícióban áll - pedig a középmezőny legjobbja most a negyedik helyet jelenti, amit a 27 ponttal jobban álló Daniel Ricciardo foglal el.

kissanyi



"Kicsit messze vagyok most ettől, egy teljes futamgyőzelemnyire" - idézi Sainz szavait ezzel kapcsolatban a GPBlog. "Viszont számunkra, akik a hatodik helyekért küzdenek, egy futamgyőzelem csak nyolc pontot jelent, úgyhogy mondhatjuk, hogy három győzelemre vagyok a negyedik helytől. Ez átváltva nagyjából annyi, mintha Valtteri Bottas 50-75 pontra lenne Lewis Hamiltontól. Ott ez is a helyzet, benen van a vb-harcban? Talán igen" - magyarázta a helyzetét a spanyol.

"Ez idegesítő, mert úgy érzem, hogy jó formában vagyok, talán a legjobb évemet futom az F1-ben, de sok dolog nem alakul jól számomra, furcsa év ez... sosem volt lehetőségem folyamatosan eredményeket hozni. Még nincs vége, de szerintem harminc-negyven ponttal kellene többnek lennie a nevem mellett, mint amennyim most van."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: