DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Magnussen karrierjének vége

A világjárvány okozta gazdasági mélyrepülés egyik áldozata lehet Kevin Magnussen F1-es karrierje. Egy újságíró honfitársa szerint a pilóta pénzügyi okokból év végén jó eséllyel kiszorul a mezőnyből.

Sajtóértesülések szerint hat év után idén várhatóan véget ér Kevin Magnussen Formula-1-es pályafutása. Erre a következtetésre Peter Nygaard, egy dán szakújságíró jutott, miután a Nürburgringen beszélgetett honfitársával.

mag-stei-20191



Magnussen idén negyedik évét tölti a Haas istállójánál, ám Nygaard szerint a világjárvány okozta gazdasági krízis olyan helyzetbe hozta a csapatot, hogy kénytelen jobb pénzügyi háttérrel rendelkező pilótákat keresni. Így adódhat, hogy a gárda fennállása óta most először igazol újonc pilótákat. 

„99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy Kevin Magnussen Formula-1-es karrierje a december 13-i Abu Dhabi szezonzárón véget ér, ezzel egy újabb pályafutást tör derékba a koronavírus-járvány. Ha nem lennének a Covid-19 gazdasági következményei, a Haashoz és a Williamshez hasonló csapatok megengedhetnék maguknak, hogy a pénzügyek helyett a pilóták tehetségét helyezzék előtérbe” – idézte a BT címen futó hírlapban megjelent írást a PlanetF1.

haas-motorhome1

„A Haas alig két éve még túl tapasztalatlannak számított ahhoz, hogy akár csak az egyik autójába újoncot ültessen, most azonban valószínűleg mindkét pilótája kezdő lesz. Ez jól tükrözi, mennyire nehéz gazdasági helyzet alakul ki. Elvégre sem Günther Steiner csapatvezető, sem Gene Haas tulajdonos nem hiheti, hogy Nikita Mazepin, Callum Illott vagy Robert Schwartzman több pontot tudna szerezni Kevin Magnussennél. A költségvetéshez viszont százmilliókkal tudnak hozzájárulni, és sajnos ez jelenleg fontosabb.”

„Kevin Magnussen számára mindig a győzelem a cél. Nem tud, és nem is akar fizetni azért, hogy versenyezhessen, ezért elhagyja a Formula-1-et. Utoljára hét éve nyert futamot [a Formula Renault-ban], és ennek megismétlésre az F1-ben nincsenek kilátásai. Érdekes lesz figyelni, merre folytatódik a karrierje. Nekem a Nürburgringen azt mondta, tartalékpilóta semmi esetre sem lesz. 2021-ben futamokat akar nyerni” – fogalmazott a szakíró, hozzátéve: az F1-ben bármi megtörténhet, például Lewis Hamilton távozása dominóhatást idézhet elő, de ezt „nagyon valószínűtlennek” tartja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: