DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko egy év szünetre küldte volna Vettelt

Mélypontra került, a visszavonulása is szóba jött, Sebastian Vettel jövőre mégis tovább folytatja a versenyzést az F1-ben. Korábbi csapattársa, a Red Bull tanácsadója mást javasolt volna a pilótának.

Egy hullámvasút mély- és csúcspontjaihoz hasonlítható az, amit Sebastian Vettel az utóbbi egy- másfél évben átélt. A pilóta 2015-ben még a Ferrari új reménységének számított, ám a közösen megfogalmazott célokat nem sikerült elérni a csapattal, ráadásul Charles Leclerc személyében felbukkant egy fiatalabb, ígéretesebb pilóta, akire jövőt lehet építeni. Vettel ideje így lassan lejárt a Ferrarival, ami az idei évre már az autó fejlesztését sem igazítja a versenyzőhöz. 

vet-portre-20202_1



Még mielőtt Vettelről kiderült volna, hogy 2021-ben az Aston Martinhoz csatlakozik, a pilóta korábbi csapattársa, a Red Bull tanácsadója szabadságra küldte volna a németet, aki így összeszedhette volna magát a következő idényre. „Egy év szünetet tanácsoltam neki. Feltöltődhetne, és új lendülettel mérhetné fel a 2022-es év által nyújtott lehetőségeket” – nyilatkozta Helmut Marko a Sport1-nek.

A tanácsadó szerint a következő idény során több ígéretes ajánlat közül válogathatott volna Vettel, de új szerződésével ez már nem aktuális. „Szerintem 2022-ben szabaddá válik néhány ülés. Ő benne akart maradni a körforgásban, és úgy gondolja, az Aston Martinnal jó esélye van dobogóra állni. Szerintem ez egészen reális elképzelés” – fejezte ki álláspontját a szakértő, aki futamgyőzelmet viszont nem jósol a négyszeres világbajnok számára. „Az autó alapján kétlem. Remélem, hogy ez az új irány kedvezni fog számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: