DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Soha nem akar a Nordschleifén versenyezni Ricciardo

A Nürburgring ikonikus 21 kilométeres vonalvezetése számos versenyző bakancslistáján ott van. Daniel Ricciardóéról azonban végleg lekerült, mikor az Eifel Nagydíj előtt egy Renault Megane-nal kipróbálta a pályát, és alaposan megijesztette magát.

Az ausztrál versenyző 12 éve egyszer már autózott a „Zöld Pokolban”, és nem gyarapodott kellemes emlékekkel. A Formula-1 német hétvégéjét megelőzően csapata, a Renault szervezésében is teljesített egy kört a pályán, de végleg kiábrándult a Nordschleiféből.

„Mondjuk úgy, hogy megijesztettem magam. A csapattal, a Renault-val csütörtök este kimentünk a pályára, ami elég síkos volt” – idézi az Autosport Ricciardót. „Nem szoktam játékban menni rajta, így a vonalvezetés nincsen benne a kisujjamban. Sikerült megijeszteni magam az első 500 méteren, ez pedig megadta a következő 22 kilométer vagy mennyi hangulatát. Mondjuk úgy, hogy bátortalan voltam. Persze szép és mókás pálya, de hogy versenyeznék ott 24 órán át 180 másik autóval? Jó nekem így, köszönöm. Hívjatok öregnek, de jó így nekem, ahogy vagyok.”

„Mentem rajta egyszer már 2008-ban, akkoriban a saját autómmal, egy Fiat Puntóval. És hiszitek vagy sem, még a Fiattal is lecsúsztam a pályáról. Van egy része, emlékszem, egy dombról felfelé haladó, kicsit vak balos szakasz. A kanyar nagyon beszűkült, én pedig nem készültem fel rá. Alulkormányzott lettem, átmentem a rázókövön és ki a fűre, még szerencse, hogy a korlátokat el sikerült kerülnöm” – idézte fel kellemetlen élményét Ricciardo. Mindenképp jobban élvezte nála a pályát Kimi Raikkönen, aki saját csapattársát, Antonio Giovinazzit autóztatta meg egy Alfa Romeóval, tempóját pedig az olasz nem kifejezetten értékelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: