DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Daimler jócskán megvágja az F1-es büdzsét

A Daimler vezérigazgatója, Ola Kallenius kijelentette, hogy nemcsak a Formula-1-ben megjelenő költségsapka miatt csökkentenék a kiadásaikat, de az egész cégre nézve ez a tervük.

Egy online sajtótájékoztatón Ola Kallenius arról beszélt, hogy a Mercedes a pletykákkal ellentétben biztosan nem száll ki a száguldó cirkuszból a következő években: „Nagyjából annyi az esélye annak, hogy lelépünk, mint hogy a Bayern München megszünteti a futballcsapatát.”

Viszont amellett, hogy jövőre bevezetik a 145 millió dolláros költségvetési limitet, amit az azt követő években 140, majd 135 millióra redukálnak, további tervei vannak a Daimlernek azt illetően, hogy összébb húzzák a nadrágszíjat.



„A Formula-1-re fordított kiadásaink nagyjából meg fognak feleződni a következő három évben. Az F1-es részlegben sokkal komolyabb költségcsökkentési terveink vannak, mint a cég többi részében” – mondta Kallenius.

A Formula1 News oldala továbbá azt is tudni véli, hogy az INEOS-pletyka, mely szerint a főszponzor letett egy 700 millió dolláros ajánlatot az asztalra, hogy felvásárolja a Formula-1-es csapatot és teljesen átstrukturálja azt, szintén humbug, ugyanis maga Toto Wolff erősítette meg nekik, hogy ez nonszensz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: