DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Most már bárhol jók lehetünk

A Nürburgringen elért eredmény után a francia istálló a soron következő F1-es helyszínek közül immár egyiktől sem tart. Az RS20 most már bármilyen vonalvezetésen jó teljesítményre lehet képes.

Nagyot nőtt egyetlen szezonon belül a Renault istállójának magabiztossága, miután a nyár végén a mérnököknek sikerült egy olyan tartományba kerülni az autóval, ami igazán ígéretes teljesítményt tett lehetővé. Ennek eredményeképp Daniel Ricciardo három negyedik helyezést követően múlt hétvégén végre felállhatott a dobogó legalsó fokára, ezzel mérföldkőhöz juttatva a csapatot. A Renault sportigazgatója úgy érzi, jó eséllyel szállnak szembe közvetlen riválisaikkal, a Racing Pointtal és a McLarennel.

ric-action-20201



„Szerintem jól állunk. Az időmérős és a versenytempónk is erősebb, de ezt nem lesz könnyű fenntartani” – idézte Alan Permane szavait a Racefans. A hatodik helyen tanyázó Renault-t mindössze hat pont választja el a negyedik Racing Pointtól, így a középmezőny elejében a szezon végéig öldöklő küzdelem várható a legelőkelőbb pozíciókért. 

A szakember különösen azért elégedett a csapat fejlődésével, mert amikor legutóbb a Nürburgringhez hasonló beállításokkal mentek, még sokkal gyengébb teljesítményre voltak képesek.

„Utoljára Barcelonában és Magyarországon használtunk ilyen nagy leszorítóerőt, és egyiken sem teljesítettünk túl jól. Emiatt kissé aggódva érkeztünk ide [a Nürburgringre]. De örülünk, mert az említett pályák óta sikerült előrelépni az autóval, ami most már nagyobb leszorítőerő mellett is működik” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: