DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez váláshoz hasonlította a menesztését

Együtt vagytok, de tudod, hogy vége lesz – így írta le Sergio Perez jelenlegi kapcsolatát csapatával, ahonnan év végén távozni kényszerül. Több istállóval is tárgyalásokba kezdett a 2021-ről.

Stabil, rendíthetetlen és precíz formája ellenére Sergio Perez szolgálataira jövőre már nem tart igényt a Racing Point istállója, ami az Aston Martin gyári csapatává válva Sebastian Vettelt igazolta le a következő szezonra. Mivel a döntés már hetekkel ezelőtt nyilvánossá vált, a pilótáknak úgy kell teljesíteniük a szezon nagyjából felét, hogy tudják: a közös idejük hamarosan véget ér.

perez-2020-portre



„Nagyon furcsa” – jellemezte a helyzetet Perez. „Mintha egy olyan feleséggel lennék együtt, akitől tudom, hogy két hónap múlva elválok.”

A menesztés azonban egyáltalán nem törte le a pilótát. „Annyi évet töltöttem már itt ehhez hasonló és ettől eltérő szituációkban. Ez is a játék része. A pályán és azon kívül is teljesítem a feladataimat, igyekszem száz százalékot nyújtani. Hét éve ennél a csapatnál versenyzem, sok barátom van itt, szóval szeretnék pozitívan zárni, és büszkén visszagondolni a közös időnkre.”

Hogy a jövőre Aston Martinná váló csapatból lehet-e futamgyőztes alakulat, arról Perez az alábbi véleményt fogalmazta meg. „Nem tudom, én még azelőtt távozom” – kommentálta mosolyogva. „Biztos vagyok benne, hogy jelentős potenciállal rendelkeznek. Már a következő évtől a nagyokkal lehetnek egy szinten.”

A mexikói jövője két hónappal a szezon vége előtt továbbra is bizonytalan, de annyit elárult róla, hogy folyamatban vannak bizonyos tárgyalások. „Zajlanak beszélgetések olyan csapatokkal, amelyek a következő évre nem rendelkeznek pilótapárossal. Itt-ott előrelépés is történt, de egyelőre semmit sem tudok megerősíteni, eddig nem írtam alá semmit. Nagyjából a következő egy hónap során eldöntöm, hogy itt folytatom, vagy máshol” – közölte a Channel 4 megkeresésére, hozzátéve: karrierje ezen pontján nehezen tudja magát elképzelni a mezőny végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: