DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nyolc újabb eset az F1-ben, több renault-s elkapta a vírust

Megjött a legújabb Covid-jelentés az FIA-tól, ismét magas esetszámmal. Alonso barcelonai tesztjén két Renault-alkalmazottat is pozitív eredménnyel teszteltek.

Rendszeres koronavírus-teszteléssel védekezik a Formula-1 a járvány elterjedése ellen a paddockban, az FIA pedig minden pénteken jelent az előző hét napban elvégzett tesztek eredményéről. Az október 9. és 15. közti időszakot (benne az Eifel Nagydíj hétvégéjével) felölelő jelentés szerint 1506 tesztet végeztek el a Formula-1-es paddockon, beleértve versenyzőket, csapattagokat és egyéb személyzetet. A tesztek száma alacsony ahhoz képest, hogy volt hét, amikor több mint 5000 darabot végeztek el belőle, ennek ellenére nyolc pozitív esetet diagnosztizáltak.



A RaceFans.net információja szerint a Renault csapattagjai közül két személynek is pozitív lett az eredménye: őket nem a német versenyhétvégén, hanem Spanyolországban, Fernando Alonso barcelonai tesztjén szűrték ki. A Nürburgringen a Mercedesnél is találtak két pozitív esetet – köztük egy még az előző heti statisztikába került bele –, a protokollt követve a fertőzöttek és közeli kontaktszemélyeik helyére hat helyettest kellett beutaztatni Nagy-Britanniából.

A mostani nyolc pozitív eset az eddigi második legmagasabb szám, és tükrözi a Formula-1-ben elmúlt hetekben tapasztalható esetszám-növekedést. A jelenlegit megelőző héten három koronavírusost találtak, azelőtt viszont – az Orosz Nagydíjat érintő két hétben – a tíz és hét esetet. A korábbi két hónapban összesen csak kilenc pozitív esetet szűrt ki a tesztelés.

A Formula-1 paddock megfertőződő résztvevői között volt a Formula.hu fotósa, Ollé Iván is, aki elutazott a Nürburgringre, de nem vehetett részt az Eifel Nagydíjon pozitív teszteredménye miatt. Kollégánk történetéről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: