DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1 vírusfertőzöttjei között a Formula fotósa

Nemcsak a Mercedesnek okozott gondot a koronavírus az Eifel Nagydíj helyszínén, hanem a Formula.hu-nak is, ugyanis fotós munkatársunk, Ollé Iván egyike azoknak, akiknek pozitív eredményt hozott a PCR-teszt a Nürburgringen.

Komoly kiváltság 2020-ban akkreditált sajtómunkatársként jelen lenni az F1-es nagydíjakon, a helyszíni munkavégzés meghívásos alapon működik: az FIA sajtóirodája a permanens akkreditációval rendelkező újságírókat és a fotósokat rotációs rendszerben hívja meg a futamokra. A Hungaroringen egyedüli magyar újságíróként főszerkesztő-helyettesünk, utazó tudósítónk, Mészáros Sándor kapott lehetőséget a szövetségtől, míg fotósunk, Ollé Iván – aki az idei évtől rendelkezik állandó akkreditációval – a Nürburgringre kapott behívót.



Kiváló munkatársunk kétheti önkéntes karantén után, kifogástalan egészségi állapotban indult útnak és szerdán szerencsésen meg is érkezett a Nürburgringre, ahol a protokollnak megfelelően PCR-teszten vett részt. „Noha odahaza önkéntes karanténban töltöttem az utóbbi időszakot és az út során csupán egyszer álltam meg, egy benzinkúton, ahol minden előírást és javaslatot betartva maszkban, kesztyűben tankoltam fel az autómat, a tesztem pozitív eredményt hozott” – mondta Ollé Iván, aki az F1 Covid-ügyekért felelős delegáltjának iránymutatását követve a pályától 10 kilométerre található hotelban maradt, elszeparálva magát mindenkitől.

Ivánt csütörtökön egy mobil mintavételezési csoport látogatta meg, akik nem is egy, hanem mindjárt két mintát is vettek munkatársunktól: „Annak érdekében, hogy kizárják a fals eredmény lehetőségét, a mintákat két különböző akkreditált labornak küldték meg, de sajnos mindkét irányból megerősítették a fertőzés tényét. Egyébként kutyabajom, az ismert tünetek egyike sem jelentkezett, de így biztos, hogy számomra ugrott az Eifel Nagydíj, ami miatt a szívem szakad meg, hiszen ez lett volna az első bevetésem az idei évben. Az egész őrületnek annyi pozitívuma van, hogy legalább átvehettem az idei akkreditációs kártyámat. Csak reménykedni tudok benne, hogy lesz még lehetőségem használni az idei évben…” – fogalmazott fotóriporterünk, aki jelenleg a helyi hatóságok segítségével a mielőbbi hazajutás lehetőségeit vizsgálja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: