DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem száll ki az F1-ből a Mercedes

Az anyacég vezére szerint annyi okuk van erre, mint a Bayern Münchennek kiszállnia a labdarúgás világából - lesz egy stratégiájuk, de ennyi, ugyanúgy maradnak a sportágban, mint eddig.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Mercedes egyelőre nem száll ki a Formula-1-ből - legalábbis az eddigi egyértelmű cáfolatok után ezt most Ola Kallenius, a Daimler vezérigazgatója is kijelentette. Mint ismert, most már hónapok óta szólnak arról a pletykák, hogy a Mercedes távozhat a sorozatból, jöttek az INEOS-pletykák is a csapat eladásáról, illetve mindezt erősíti az is, hogy sem Toto Wolff, sem Lewis Hamilton nem írt még alá szerződést.

merk



"Pont olyan kevés okunk van kiszállni a Formula-1-ből, mint amennyi a Bayern Münchennek arra, hogy kiszálljon a labdarúgásból" - mondta el egy sajtótájékoztatón Kallenius. Hozzátette: a Mercedes DNS-ébe van kódolva a versenyzés, a legelső Mercedes egy versenyautó volt, úgyhogy ezen az úton kell haladniuk. Azt is elmondta, hogy a költségsapka miatt a költségek a felükre csökkennek a következő három évben, a cégnél nincs ilyen mértékű csökkentés, mint amilyen az F1-ben lesz.

Lesz egy új stratégiájuk, így az almárkákat jobban előtérbe fogják majd helyezni, de ennyi - a Mercedes neve nem fog kiveszni az F1-ből, lesz Mercedes-karosszéria, Mercedes-motor, Mercedes-csapat, minden lesz, ami kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: