Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 15. csütörtök
F1

Hülkenberg először azt hitte, ugratják

A Racing Point kiválóan szereplő beugró pilótája a csapat múlt hétvégi hívását kezdetben viccnek hitte, magát a helyettesítést pedig jeges vízben való megmártózásnak írta le.

Nico Hülkenberg lassan teljes értékű pilótává válik a Racing Pointnál, miután idén már harmadik alkalommal szerepelt náluk tartalékosként. A tavaly kényszerből visszavonult német versenyző nyáron két hétvégén Sergio Perezt, múlt héten pedig Lance Strollt helyettesítette. Nem is akárhogy, ugyanis az időmérő edzésre bezuhanva, a huszadik helyről rajtolva a nyolcadik pozícióban végzett, aminek köszönhetően a csapat felkapaszkodott a konstruktőri harmadik helyezésre. Mivel a sürgető telefonhívást szombaton nem sokkal az időmérő edzés előtt kapta, először azt hitte, a csapatfőnök csak szórakozik vele.

hulk-portre-20202„Otthon, Kölnben tartózkodtam egy kollégámmal, aki pénteken este síelni volt” – magyarázta az Auto Motor und Sportnak. „Majdnem én is vele mentem, de végül nem tettem, így kipihent voltam. Épp kávéztunk, amikor megcsörrent a telefonom. Otmar [Szafnauer] már ezt megelőzően rám írt Whatsappon, hogy hol vagyok és nálam van-e a sisakom. Aztán felhívott, és mondta, hogy minél hamarabb indulnom kell. Először azt hittem, viccel. Nem lehet, hogy ez még egyszer megtörténik. Aztán elmondta, hogy Lance nincs jól, és valószínűleg nem tud vezetni, szóval jó lenne, ha mennék. Egyéb program miatt délután egyébként is el akartam menni a Nürburgringre.”

A pilóta tehát rögtön autóba ült, és egy szűk óra múlva meg is jelent a helyszínen. Bár az autót nyáron nagyjából kiismerte, az edzéslehetőségek hiánya miatt csak a vasárnapi futamon tudott igazán összehangolódni az RP20-assal. Ebből fakadóan ezt a beugrást sokkal nehezebbnek találta, mint a két nyárit. „Nehezebb volt. Ugyanaz a csapat, gyakorlatilag ugyanaz az autó, de a két silverstone-i menetem óta valami megváltozott. Más volt a pálya, és rögtön az időmérővel kezdtem. Ez nem mélyvíz, hanem jeges fürdő volt” – írta le az élményeit Hülkenberg, aki lehet, hogy pont ezzel a teljesítményével hívta fel magára egy topcsapat figyelmét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?