DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az összeomlás szélén állnak az F1-es csapatok?

Egyes értesülések szerint a csapatok nem bírnának ki még egy ilyen évet és már most is vannak hangok, hogy még lejjebb kellene vinni a költségsapkát a túlélés érdekében.

A Bridgestone korábbi Formula-1-es gumispecialistája, Kees van de Grint szerint nagyon komoly károkat okozhat a sportágnak még egy ilyen szezon. Kiválóan hozta le a sorozat azt, amit ebből a szezonból eddig lehetett, de anyagilag olyan problémákat okoz a csapatoknak a helyzet, amelyet még egyszer nem fognak már kibírni.

trouble



"A Honda kiszállása balszerencsés dolog a Red Bull számára, sajnálatos Max Verstappen szemszögéből, de ennél is többet jelent a Formula-1 számára. A belsős forrásaim szerint a Formula-1 számára még egy ilyen év a koronavírussal és minden egyébbel... elég nehéz lenne és a csapatok egyszerűen összeomlanának" - mondta de Grint az RTL-nek adott interjújában.

"Elég jó információim vannak, a csapatok ötven százalékkal kevesebb pénzt kapnak a tavalyi évhez képest és már tavaly is kevesebbet kaptak, mint amennyit korábban Ecclestone alatt. Így drasztikus megszorításokra kényszerülnek és már most vannak olyan hangok, hogy a költségsapkát még lejjebb kellene vinni, különben megszűnhetnek" - tette hozzá aggasztó információt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: