DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A rögzítőegységek kiválasztásának kulcsa

A rögzítőegység kiválasztásakor számos olyan tényező létezik, amelyet érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy az igényeinek és elvárásainak legideálisabbat tudja kiválasztani. A rögzítők alapvetően három különböző csoportba sorolhatók, azonban nem lehet széles határt szabni közöttük, mivel van átjárási lehetőség is.

Az NVR, angol megnevezése Network Video Recorder, olyan hálózati rögzítő, amely kizárólag IP kamerák fogadására alkalmas. Analóg kamerák fogadására nincs lehetőség. A DVR a Digital Video Recorder kifejezésből származó mozaikszó, amely analóg kamerák fogadására alkalmas készülék, jellemzően több formátumú. Végül harmadik altípus az úgynevezett Hibrid DVR, azaz a Hybrid Digital Video Recorder, amely többek között analóg, analóg HD és IP kamerák fogadására egyaránt alkalmas. 

https-__www.bestmarkt.hu_ - 2020 október - Cikk9



A rögzítőegységek leglényegesebb tulajdonságai

Ezen fajtákon belül is több lehetőség közül válogathat, így érdemes szakértő véleményét, segítségét kérni vagy jobban utánanézni a jellemzőinek, hogy mindenképp az igényeihez leginkább igazodó készüléket legyen képes kiválasztani. Mindenesetre figyelembe kell vennie a rögzítő választásakor, hogy hány csatornát szeretne használni, esetleg a későbbiekben szeretné-e majd bővíteni azokat. Amennyiben szeretne rögzíteni, akkor mégis mekkora felbontásban szeretné megtenni mindazt. Érdemes azt is meghatároznia, hogy milyen kamerákat fog a továbbiakban használni.

IP lesz, analóg vagy esetleg mindkettő? Milyen lesz a felbontása? Mi lesz a másodpercenkénti képszám, azaz az fps összege? IP esetében mi a szükséges sávszélesség? Mindezen felül meg kell határozni a riasztási ki- és bemeneti számot, a külső monitor kimenetének számát és formátumát, valamint a használt és szükséges intelligens analitikák mibenlétét. El kell továbbá döntenie, hogy szeretne-e vezérlést, távoli tápellátás támogatását, amely IP-nél PoE, míg THD-nél PoC elnevezésre hallgat. 

A rögzítőegység jellegzetességei

Tárolás tekintetében is körültekintőnek kell lennie, mivel meg kell határoznia, hogy normál tárolást vagy redundánst szeretne, mindemellett a jogszabály figyelembevételét követően a tárolás időtartamára is figyelmet kell fordítania. Azonban ezen tényezők felsorolása nem teljes, hiszen rendkívül sokféle funkciót kell még ezenfelül figyelembe vennie. 

Amennyiben szeretne több segítséget kapni a megfelelő rögzítőegység beszerzése érdekében, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol kiválaszthatja a számára legideálisabb készüléket.

A rögzítő leglényegesebb része a merevlemez, amelynek megbízhatónak kell lennie, hiszen a biztonságos és a hosszú távú tárolás múlik milyenségén. Amennyiben a legjobbat szeretné, akkor nézzen körül a Western Digital Purple szériájú, kifejezetten a megfigyelőrendszerekbe szánt merevlemezek között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: