DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mire valók a pólyák?

A pólyák igazi multifunkciós eszközök. Az anyukák és a kisbabák is hamar megszeretik. Ez természetesen nem véletlen, a következőkben el fogjuk neked árulni, hogy miért. A következő sorok minden anyukának hasznosak lehetnek. Azoknak, akik még csupán várják a csemetéjüket és azoknak is, akik az első néhány hónap valamelyikét élik épp át gyermekükkel, és megoldásokat keresnek. Az újszülött pólyák igazi anyukamentők, hihetetlenül sok funkciót tölthetnek be.

Az újszülött pólya, mint a kicsi új kuckója

Nagyon sok anyuka számolt már be arról, hogy bizony az újszülött pólya valamiféle varázserővel hat a gyerekre. A nyűgös, elaludni nem akaró kicsi baba a pólyában megmagyarázhatatlan okokból megnyugszik, Álomországban pedig aztán hosszú-hosszú órákat tölt, ezzel lehetőséget adva anyjának a pihenésre, illetve arra, hogy utolérje magát a teendőivel.

 https-_peekabooshop.hu_ - 2020 október - Cikk3



Rengeteg videó van arról, hogy a kisbabák milyen békésen alszanak a pólyájukban, na meg arról, hogy milyen kellemesen ébrednek fel benne. A Peekabooshop.hu-nál kapható pólyák szorosan ölelik át a gyerkőcöket, kényelmes és meleg, biztonságos kis helyet teremtve számukra.

Az etetés és az újszülött pólya kapcsolata

Gondoltad volna, hogy az újszülött pólya tökéletes segítség a szoptatáshoz? Pedig ez az igazság, a pólyák képesek megkönnyíteni a szoptatást. Ez a folyamat nagyon fontos része a kicsi életének, hiszen ez alakítja ki leginkább a baba és az anyukája között a bizalmat. Azonban amennyire gyönyörű, éppen annyira kimerítő az anyukáknak. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen folyhasson a szoptatás, szükség van néhány segédeszközre.

A szoptatós párna és a pólya egy igazán jó kombináció. Mind a kettő képes tehermentesíteni a Te szervezeted, így a szoptatás könnyebbé válik. A pici a pólyában egyszerűen tud koncentrálni az evésre, a szoptatós párna pedig segít, hogy könnyebben támaszthasd meg a fejét. 

Miért különösen fontos ez a két eszköz? Azért, mert a bizalom kialakítása nem csupán az anyával, de az apukával is fontos. Ha egy mellszívó segítségével megtöltesz egy cumisüveget anyatejjel - persze tápszerrel is ugyanígy megoldható -, majd odaadod az apukának, hogy ő etesse meg a kicsit, az hihetetlenül pozitív hatással lesz a kapcsolatukra. Ne felejtsétek el, hogy a szoptatásnak meg kell teremteni a hangulatát: igazán bensőségesnek kell lennie, amelyet úgy lehet előidézni, hogy a kicsit szorosan magatokhoz ölelitek, halkan beszéltek hozzá, vagy énekeltek neki. 

A tökéletes, hosszú alvás titka

Az etetés előtt “csomagoljátok be” a kicsit a pólyába, majd etessétek meg. A tele pocak és az újszülött pólya ölelése a legbiztosabb módszer arra, hogy elaltasd a kisbabát! Ne feledd el betenni az ágyikóba és kellemes sötétet teremteni számára!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: