DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hülkenberg: Még fel sem fogtam, mi történt az elmúlt napokban

A Racing Pointot idén másodszor kisegítő Nico Hülkenberg pontjainak is köszönhetően az istálló megelőzte a McLarent, így feljött a tabella harmadik helyére. A német még fel sem fogta, mi történt vele.

Nico Hülkenberg valószínűleg nem is gondolta volna pénteken délelőtt 10 órakor, mikor beült egy barátjával egy kölni kávézóba, hogy a hétvégén gyarapítani fogja idén megszerzett F1-es pontjainak számát.

Azonban a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer felhívta őt, és mondta neki, hogy hagyjon mindent maga mögött, mert a csapatnak ismét szüksége van a segítségére. Először a Brit Nagydíjon kellett beugrania a koronavírusos Sergio Perez pótlására, ám ott el sem tudott rajtolni, majd egy héttel később a 70. Évfordulós Nagydíjon a hetedik helyet szerezte meg.



Ezúttal a nyolcadik helyen ért célba a német, akinek nem is nagyon volt eddig ideje felfogni, miként is alakult számára ez az álmoskásnak ígérkező hétvége: „Nem igazán fogtam még fel, hogy mi is történt az elmúlt 24 órában. Eleinte próbáltam óvatosabb lenni, de aztán körről körre egyre jobban ráéreztem” – írta Twitterén Gianluca d’Alessandro, az olasz F1 Grand Prix oldal újságírója.

„Elkezdtem egyre jobban nyomni, a gumik pedig ezáltal sokkal jobban működtek. Boldog vagyok. Rég vezettem már ezen a pályán, illetve az autó is kicsit más volt, mint korábban, így kellett némi idő, hogy hozzászokjak a körülményekhez. Mindössze négy kört mentem az időmérőn, ez semmire sem elég, így megpróbáltam a versenyen alkalmazkodni.”

„Imádok versenyezni, jó volt megint visszatérni ide és versenyezni egy kicsit. Szeretnék visszajönni a Formula-1-be, de nem mindenáron. Megfelelő lehetőségek és feltételek mellett visszatérnék. Néha beszélgetünk néhány csapattal, néha nem, de semmi sincs még eldöntve, majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta sejtelmesen Hülkenberg, aki a nézők szívét ismét elnyerte, hiszen őt választották a nap versenyzőjének.

Nico Hülkenberg ezzel négy pontot szerzett, ami azt jelenti, hogy három versenyen tíz pontot gyűjtött, mindezt úgy, hogy az egyiken el sem tudott indulni. Ez azt jelenti, hogy jelenleg hat pilótánál is több ponttal rendelkezik, akik a teljes szezonban versenyeztek idáig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: