DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo élvezte a hektikus időmérőt

A Renault pilótája megtalálta a sűrű szombati menetrend és a kapkodó csapatok szórakoztatóértékét. A hatodik helyet szerezte meg az időmérőn, ami ígéretes versenyt vetít számára előre.

2020-ban egészen ígéretes utat jár be a Renault istállója, ami szinte hétről hétre picit előrébb lép az erősorrendben. A szezon féltávjához érve a csapatnak sikerült olyan tartományba kerülnie az RS20-szal, aminek köszönhetően a konstrukció rendszeresen a potenciálja maximumát nyújtja. Ebből fakadóan Daniel Ricciardo rendszeresen az első tízből rajtol, és nem egyszer dobogós helyezés környékén ólálkodik. Az Eifel Nagydíjon az ausztrál a hatodik rajthelyet csípte el, amivel kapcsolatban örömét fejezte ki.

renault-eifel-20201



„Elégedett vagyok a mai időmérővel, ez egy jó pozíció számunkra. Szórakoztató volt ez a szombat a sűrű szabadedzéssel és a hektikus kvalifikációval. Élvezetes volt, mindenki egyszerre hajtott a pályára. Nem ez a felkészülés legjobb módja, de elég jól ismerjük az autót, így boldogulni fogunk. Tudjuk, hogy szoros lesz a verseny, de izgatott vagyok, és a célom az első hatban végezni. Meglátjuk, hogyan bírják a lágy gumik, amik hajlamosak a szemcsésedésre. Érdekes verseny várható, és a hatodik nem egy rossz rajthely.”

Az ausztrál mögül csapattársa, Esteban Ocon rajtol. A francia hasonlóan elégedett nyilatkozatot adott, de a holnap tartogat számára meglepetéseket. „Örülök a hetedik helyezésnek. Az autó a Q1-től kezdve jól teljesített. Holnap az ismeretlenbe ugrunk fejest, mivel ma csak a lágyakat használtam. Meglátjuk, hogyan bírják majd a versenyt. Jó helyzetben vagyunk értékes bajnoki pontokat szerezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: